Interim-trainer De Haan ziet 'genoeg talent' bij Heerenveen

Reacties

Foppe de Haan is tevreden over de kwaliteit van de spelersgroep die hij aantreft bij SC Heerenveen. Het 72-jarige clubicoon licht voorts zijn rol als interim-trainer bij de Friese club toe.

Interim-trainer De Haan ziet 'genoeg talent' bij Heerenveen

'Er zit talent genoeg in de selectie. Ik hoop de jongens weer aan het voetballen te krijgen, ze hebben een schouderklopje nodig. Het is een mooie uitdaging', verklaart De Haan, die eerder in de periodes 1985-88 en 1992-2004 op de bank zat bij de Friezen, aan FOX Sports. De voormalig bondscoach van Jong Oranje neemt het stokje over van Dwight Lodeweges, die dinsdag de handdoek in de ring wierp vanwege de teleurstellende prestaties.

De nijpende situatie gaat de interim-trainer, die sinds 2011 werkzaam was voor de academie van Heerenveen en ook betrokken was als adviseur, aan het hart. 'Het is een vervelende situatie voor SC Heerenveen, maar voor Dwight helemaal. Zo’n besluit neem je niet zomaar. Ik heb wel even moeten nadenken over het verzoek, want mijn vrouw moest er natuurlijk ook achter staan.'

De Haan licht zijn rol als tussenpaus toe. 'De bedoeling is dat ik tot de interlandweek de honneurs waarneem, wellicht nog een aantal extra wedstrijden als de zoektocht van de club naar een nieuwe trainer wat langer duurt.'

Tieme Klompe en Johnny Jansen zullen De Haan, die woensdagmorgen voor het eerst met de selectie op het veld stond, bijstaan als assistenten. Het drietal moet het zwalkende Heerenveen, dat momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats staat, weer omhoog zien te leiden op de ranglijst van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.