Voorzitter nog enige dwarsligger in Heerenveen-crisis

Reacties

Hoewel het stichtingsbestuur van SC Heerenveen de aandeelhoudersvergadering waarin voorzitter Jelko van der Wiel de wacht wordt aangezegd tot twee keer toe uitstelde, lijkt het einde van de bestuurscrisis eindelijk in zicht. Enkel Van der Wiel houdt de plannen van een collectief vertrek nog tegen.

Voorzitter nog enige dwarsligger in Heerenveen-crisis

Nagenoeg iedereen in zowel de one-tier board (OTB) als het stichtingsbestuur is er namelijk van overtuigd dat het goed voor de Friese club is als men collectief opstapt. Van der Wiel (foto) lijkt echter een van de weinigen te zijn die nog dwarsligt.

Zelfs zijn kompaan en medebestuurslid Wim Dijk zei vorige week al dat het het beste is als zestien bestuursleden – Anne Hettinga stapte onlangs al zelf op – SC Heerenveen tegelijk verlaten. Ook de ondernemingsraad van de Friese Eredivisionist heeft er na gesprekken met het personeel bij het stichtingsbestuur op aangedrongen dat het gehele OTB wordt weggestuurd.

Het stichtingsbestuur wil, mits Van der Wiel wordt overtuigd, vervolgens demissionair nog even doorgaan totdat een interim-bestuur kan worden geformeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.