Volksheld Bale terug in Cardiff voor volgende prijs

Reacties

De Europese Super Cup is voor iedere voetballer bijzonder en tevens de kortste weg naar nieuw succes. Maar de confrontatie in 2014 tussen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League is met name voor Welshman Gareth Bale uniek.

Volksheld Bale terug in Cardiff voor volgende prijs
Gareth Bale debuteert op 16-jarige leeftijd in het shirt van Southampton. Hiermee is hij na Theo Walcott de jongste debutant namens The Saints.
Gareth Bale debuteert op 16-jarige leeftijd in het shirt van Southampton. Hiermee is hij na Theo Walcott de jongste debutant namens The Saints.

Toen Bale op zestienjarige leeftijd zijn geboortestad Cardiff verliet voor een avontuur bij Southampton had hij niet durven dromen van een comeback als een van de grote jongens van Real Madrid. Dinsdag is Cardiff gastheer tijdens het Spaanse onderonsje tussen De Koninklijke en Sevilla.

In Turijn veroverde Sevilla ten koste van Benfica de Europa League, terwijl Real Madrid de Champions League-finale tegen Atlético Madrid naar zich toe trok (4-1 na verlenging). In Lissabon was Bale verantwoordelijk voor een van de vier treffers van Real.

Opvallend genoeg was de voormalige flankspeler van Tottenham Hotspur toen al bezig met de Super Cup. 'Toen ik las dat de strijd om de Super Cup gehouden werd in Cardiff was ik ervan overtuigd dat wij de Champions League zouden winnen', laat Bale weten in de Spaanse media.

Linksback
Waar Bale in 2005 vertrok naar Engeland als een veelbelovende linksback, keert hij negen jaar later terug als een levensgevaarlijke buitenspeler. In het seizoen 2012/13 verruilde hij bij The Spurs zijn vertrouwde rugnummer 3 voor rugnummer 11. Het was het logische gevolg van het feit dat hij al sinds 2009/10 niet langer werd ingezet als linksachter, maar als linksbuiten.

Geen verkeerde keuze van de toenmalige manager Harry Redknapp. Na een ijzersterk seizoen was Bale niet meer te houden in Londen. Voor circa honderd miljoen euro kocht Real Madrid de inmiddels 25-jarige aanvaller. Met dat recordbedrag is Bale nog altijd de duurste speler aller tijden. In Madrid veroverde hij in zijn eerste seizoen de Champions League en de Copa del Rey.

Gareth Bale viert samen met Rafael van der Vaart een treffer op White Hart Lane. In Londen speelden de Nederlander en Bale twee seizoenen samen.
Gareth Bale viert samen met Rafael van der Vaart een treffer op White Hart Lane. In Londen speelden de Nederlander en Bale twee seizoenen samen.

In het Cardiff City Stadium geldt Bale, samen met Cristiano Ronaldo, Toni Kroos en James Rodríguez, deze week als een van de grote attracties van de Galácticos. En dat is niet alleen vanwege zijn afkomst, ook zijn fitheid is de laatste weken onderwerp van gesprek.

Bale speelde weliswaar niet tijdens het WK, maar heeft absoluut niet stilgezeten deze zomer. Hij is de fitste speler in het keurkorps van trainer Carlo Ancelotti en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen een jaar na zijn recordtransfer.

De verwachtingen zijn überhaupt enorm in voetbalminnend Madrid. De clubleiding versterkte de reeds imposante selectie met de WK-uitblinkers Kroos en James. De Spaanse sportkrant Marca plaatste maandagmorgen de verwachte opstelling tegen Sevilla. En die liegt er niet om...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.