Volendam niet voorbij Dordrecht, MVV wint spectaculair

FC Volendam is er door een gelijkspel tegen FC Dordrecht niet in geslaagd de vijfde plaats in de Jupiler League over te nemen van Go Ahead Eagles. MVV Maastricht is tegen FC Oss als winnaar boven komen drijven in een doelpuntenfestijn.

FC Volendam - FC Dordrecht 2-2
De bezoekers schoten uit de startblokken dankzij Rangelo Janga, die de score in de achtste minuut opende. Lang kon FC Dordrecht niet van de voorsprong genieten. Soufiane Laghmouchi (foto) bracht de stand een minuut later in evenwicht.

In de tweede helft speelde zich een soortgelijk tafereel af. Dordrecht kwam wederom op voorsprong, dit keer was Alvin Daniels de doelpuntenmaker. Volendam slaagde er na een rode kaart voor Jeffry Fortes, die tien minuten voor tijd van het veld werd gestuurd, niet in het numerieke overwicht uit te buiten, waardoor het bij 2-2 bleef.

MVV Maastricht - FC Oss 4-2
Een regelrechte afgang dreigde voor FC Oss. De Brabanders keken na 35 minuten spelen al tegen een 4-1 achterstand aan op bezoek in Maastricht. Twee goals van Pieter Nys, een treffer van Jordy Croux en een eigen doelpunt van Tufan Koce hielpen de thuisploeg aan de uiterst comfortabele voorsprong. FC Oss-middenvelder Fatih Kamaci redde de eer nog voor rust en Richard van der Venne leek de spanning twintig minuten voor tijd nog terug te brengen met de 4-2. Daar bleef het echter bij.

FC Emmen - FC Den Bosch 1-0
FC Emmen won op 27 november voor het laatst in eigen huis. Toen was Jong Ajax de tegenstander, vrijdagavond had FC Den Bosch het lastig in Drenthe. Emmen had aan een goal van Tim Siekman voldoende om het verschil te maken. De verdediger opende de score kort na rust en kroonde zich zo direct tot matchwinner.

RKC Waalwijk - Achilles '29 1-1
Achilles '29 heef het dit seizoen als nummer vijftien van de ranglijst lastig, maar bij nummer achttien RKC Waalwijk gaat het op sportief vlak nog net wat moeizamer. Dat kwam ook tot uiting in de eerste helft, waarin Achilles-aanvaller Freek Thoone met een rake strafschop voor het verschil zorgde. RKC kwam echter terug via Pieter Langedijk, die halverwege de tweede helft de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Het bleek direct het laatste wapenfeit in het duel tussen de laagvliegers.

Almere City FC - Telstar 0-2
De thuisploeg won in de competitie nog maar drie keer dit seizoen en de hoop op een vierde overwinning werd kort na rust aan diggelen geschoten. Na de openingstreffer van Benjamin van den Broek verdubbelde Telstar-aanvaller Tarik Tissoudali de marge. Almere kon geen vuist meer maken, waardoor de hekkensluiter genoegen moest nemen met een volgende nederlaag.