Voetbaldwerg Bergerac in extase na bereiken kwartfinale Coupe de France

Reacties

De Franse vierdedivisionist Bergerac heeft zondagavond Ligue 1-club Saint-Étienne uitgeschakeld in de strijd om de Coupe de France. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los bij de kleine club uit Zuid-Frankrijk, die nu doorstoot naar de kwartfinale.

Voetbaldwerg Bergerac in extase na bereiken kwartfinale Coupe de France
© Pro Shots
Bergerac
Bergerac
1 - 0
Saint-Étienne
Saint-Étienne

Vol lof kopte L'Équipe enkele momenten na de 1-0 overwinning van Bergerac op de nummer laatst van de Ligue 1. 'Op een slecht grasveld, waarop normaliter rugbywedstrijden worden georganiseerd, nam Saint-Étienne het op tegen een dapper en perfect georganiseerd Bergerac. De mannen van de jonge coach Erwan Lannuzel (33, red.) muilkorfden de Ligue 1-club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop verscheen Lannuzel, die koploper is met zijn ploeg op het vierde niveau, voor de Franse camera’s. 'Dit is echt een ongelooflijk gevoel. De spelers hebben het speelplan dat we vooraf bedacht hadden zo kalm en perfect uitgevoerd.' De jonge oefenmeester knikkerde eerder in het toernooi ook al Ligue 1-club FC Metz uit na penalty’s. Het is nog niet bekend wie Bergerac treft in de kwartfinale.

Crisis
Saint-Étienne ziet de malaise alleen maar groter worden na de beschamende nederlaag. De ploeg van aanvoerder Wahbi Khazri staat stijf onderaan in de competitie en is vijf punten verwijderd van een veilige zeventiende plaats. Na afloop van het duel reageerde trainer Pascal Dubraz schuldbewust via de officiële clubkanalen. 'Ik begrijp het gevoel van schaamte van sommige supporters. We zullen er alles aan doen om deze blamage zo snel mogelijk weg te spoelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.