Vlam in de pan bij laatste test Eindhoven: Brandts haalt zijn ploeg van het veld

Reacties

FC Eindhoven heeft zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op een merkwaardige manier afgesloten. De oefenwedstrijd tegen Katwijk werd kort voor rust gestaakt, omdat het er op het veld allesbehalve vriendelijk aan toe ging.

Vlam in de pan bij laatste test Eindhoven: Brandts haalt zijn ploeg van het veld
© Pro Shots

Tijdens het oefenduel werden er veel stevige overtredingen gemaakt, waarbij vooral Eindhoven-aanvaller Kaj de Rooij het moest ontgelden. Toen de negentienjarige dribbelaar na een halfuur weer naar de grond werd gehaald, sloeg de vlam voor de eerste keer in de pan. Mawouna Amevor en Joey Jongman zochten elkaar op, wat resulteerde in een opstootje en een gele kaart voor eerstgenoemde.

De frustratie bleef hierna in de wedstrijd zitten. De Rooij bleef het slachtoffer van tackles en kreeg na een felle reactie op een van die overtredingen zelf ook geel. Toen hij vlak voor rust wéér naar de grond werd gehaald, ontstond er opnieuw een opstootje. Eindhoven-coach Ernie Brandts had wel genoeg gezien en besloot om zijn elftal naar de kant te halen.

De arbitrage en de ploegen voerden hierna een kwartier lang overleg, waarna besloten werd om de wedstrijd niet meer te hervatten. Zo gingen Eindhoven en Katwijk na 44 minuten, en zonder doelpunten, uit elkaar. Vrijdag begint het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor Eindhoven met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.