Vlaar: 'Iedereen is helemaal naar de klote'

Waar de Vitesse-spelers de kleedkamer in De Kuip afbraken na de 2-0 overwinning, dropen de spelers van AZ af. Aanvoerder Ron Vlaar stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

‘Ik ben naar de klote’, sprak hij voor de camera van FOX Sports. ‘Je wilt gewoon winnen en dat is niet gebeurd. Iedereen is helemaal naar de klote.’

‘Als je terugkijkt op de wedstrijd moeten wij de eerste dertig, 35 minuten de wedstrijd naar ons toe trekken. Dat hebben we niet gedaan. Uiteindelijk, in de tweede helft, wonnen we de tweede bal niet meer en kregen zij meer overwicht. Tot aan het doelpunt hebben zij geen grote kansen gehad.’

Wil AZ nu alsnog Europa in, dan zal dat via de play-offs Europees voetbal moeten gebeuren. ‘Daar wil ik nu niet aan denken, maar het is de realiteit’, reageerde Vlaar. ‘Dan zullen we de knop weer om moeten zetten.’

Van den Brom

Ook trainer John van den Brom reageerde aangeslagen. 'In de kleedkamer waren veel emoties. Dit is een zware avond', begon hij.

Lange tijd leek AZ de beste papieren te hebben voor de winst. Van den Brom: 'Dat gevoel hadden we allemaal. We begonnen goed aan het duel en kregen de kansen. Maar we scoren niet en dan is het een wedstrijd die twee kanten op kan gaan. Eén moment van onoplettendheid en hij ligt binnen.'

Vlaar ging niet helemaal vrijuit bij de doelpunten. Bij de 1-0 van Van Wolfswinkel leek er sprake van miscommunicatie met doelman Tim Krul, bij de tweede treffer werd hij simpel uitgekapt. ‘Die 1-0 was een voorzet, een scherpe voorzet van de zijkant. Uiteindelijk wordt het 2-0, de ruimtes zijn dan ook groter. Of ik fout zat? Ik kan het niet goed terughalen nu.’