Vitesse rondt transfer Tørnes af: 'Bulk aan ervaring'

Reacties

Michael Tørnes (30) en Vitesse hebben een akkoord bereikt over een tweejarig contract. De doelman werd woensdag gepresenteerd in Arnhem als stand-in voor eerste keus Eloy Room.

Vitesse rondt transfer Tørnes af: 'Bulk aan ervaring'

Tørnes, die tijdens het trainingskamp in Slovenië al één helft onder de lat stond bij Vitesse tijdens het oefenduel met Rubin Kazan, is transfervrij na zijn vertrek bij Odense BK. De doelman keerde een jaar geleden terug in zijn vaderland na avonturen in Noorwegen en Finland. In dat laatste land vestigde hij in 2014 als keeper van HJK Helsinki een record door 960 minuten zijn doel schoon te houden.

'Na al die jaren in de Scandinavische competities wilde ik graag een avontuur elders in Europa', stelt de kersverse aanwinst van Vitesse op de clubsite van de Arnhemmers. 'Mijn eerste ervaring met Vitesse verliep heel goed. Ik ben prettig opgevangen en tijdens de trainingen was er veel ruimte voor individuele aandacht. Ik heb er zin in om in Nederland te gaan wonen en kijk uit naar de concurrentiestrijd met de andere keepers.'

Velthuizen
Vitesse was op zoek naar een extra keeper na het vertrek van Piet Velthuizen, wiens aflopende contract niet werd verlengd. De tweede keus achter Room vertrok transfervrij naar Hapoel Haifa. De Arnhemmers wilden een ervaren reservedoelman aantrekken en hebben die nu in Tørnes gevonden.

'We hebben Michael tijdens het trainingskamp nadrukkelijk in actie gezien', aldus technisch directeur Mo Allach, die zelf op het punt staat een nieuw contract te ondertekenen. 'Hij heeft daarbij een goede indruk achtergelaten. Daarnaast neemt hij een bulk aan ervaring mee. Met het aantrekken van Michael hebben we ook op de keeperspositie voldoende opties.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.