Opmerkelijk afscheid Velthuizen: twee scorende keepers

Piet Velthuizen (29) heeft zijn laatste wedstrijd voor Vitesse erop zitten. In een oefenduel nam de afzwaaiende keeper, net als collega-goalie Eloy Room, een doelpunt voor zijn rekening.

Vitesse sloot het seizoen af in Westervoort, waar het plaatselijke AVW '66 met 9-2 aan de kant werd gezet. Een van de goals was een benutte penalty van Velthuizen, die in Arnhem uit zijn contract loopt.

Na vijftig minuten werd Velthuizen vervangen door collega-keeper Room, die hij dit seizoen voor zich moest dulden bij Vitesse. Ook Room benutte vervolgens nog een penalty.

Voor Velthuizen komt er met zijn transfervrije vertrek een einde aan een tijdperk. Sinds het seizoen 2006/07 kwam hij op een seizoen bij het Spaanse Herculés Alicante na altijd voor de Arnhemmers uit. De geboren Nijmegenaar raakte evenwel vorig seizoen zijn plek onder de lat kwijt aan Room. Dit seizoen kwam hij niet verder dan een bekerduel, waarin ook nog eens van Heracles Almelo (4-1 na verlenging) werd verloren.

Een nieuwe club heeft Velthuizen nog niet, maar door zijn transfervrije status heeft hij alle tijd om een nieuwe uitdaging te vinden. Zijn collega's kunnen nu ook vakantie gaan vieren.