Vitesse liet miljoenen liggen, taakstraf voor Jordania

Reacties

Vitesse heeft zichzelf vorig jaar zomer behoorlijk tekortgedaan rondom de transfer van Marco van Ginkel. Daarnaast is ex-eigenaar Merab Jordania veroordeeld tot een taakstraf.

Vitesse liet miljoenen liggen, taakstraf voor Jordania

Vitesse verkocht sterspeler Marco van Ginkel vorig jaar aan partnerclub Chelsea. De Engelse topclub betaalde zes miljoen euro, een bedrag dat inclusief bonussen zou kunnen oplopen tot 9,4 miljoen, bleek in het kort geding dat zakenman Marcell Ham onlangs aanspande tegen de Arnhemmers. De zes miljoen euro voor Van Ginkel was echter een schijntje in vergelijking met het bedrag dat het eveneens geïnteresseerde VfL Wolfsburg wilde betalen.

Het kamp rondom toenmalig voorzitter Merab Jordania laat weten dat de Duitsers een openingsbod van ruim twaalf miljoen euro neerlegden. Wolfsburg was dermate enthousiast dat er zeker vijftien á zestien miljoen uit te slepen was voor Vitesse. Het was Jordania zelf die samen met zijn adviseur Marcell Ham onderhandelde met technisch directeur Klaus Allofs. De Arnhemse club wilde uiteindelijk niks van het Duitse bod weten en koos voor een minder gunstige deal met partner Chelsea.

In de stukken die door de rechter zijn vrijgegeven, valt verder te lezen dat Alexander Büttner voor drie miljoen euro de overstap maakte naar Manchester United en Wilfried Bony uiteindelijk voor zestien miljoen naar Swansea City ging. Zakenman Ham verloor overigens het kort geding, waarin hij een bedrag van 6,34 miljoen euro eiste.

Jordania
Overigens heeft Jordania een taakstraf opgelegd gekregen voor het bedreigen van huidig Vitesse-directeur Joost de Wit. Het Openbaar Ministerie had dat ook geëist tegen de Georgische ex-eigenaar, die niet tegen de uitspraak in beroep ging. Over de lengte van de taakstraf en wat die precies inhoudt, doet het OM geen uitspraken.

Jordania zou De Wit in de periode van oktober 2013 tot maart 2014 meermalen hebben bedreigd, waarop de ex-directeur van RKC Waalwijk naar de politie stapte. Vooral Jordania's opmerking 'Ik hak je vingers eraf' zou ertoe hebben geleid dat hij een stadionverbod van drie jaar kreeg van de Arnhemse club.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.