Bosz prijst FC Groningen en zweert trouw aan Vitesse

Reacties

Van titelkandidaat tot schlemiel. Het seizoen van Vitesse ging als een nachtkaars uit door de kansloze uitschakeling in de play-offs tegen FC Groningen. Trainer Peter Bosz erkende dat zijn elftal zaterdag niet opgewassen was tegen de Groningers maar verzekerde dat hij ook volgend seizoen nog trainer is in Arnhem.

Bosz prijst FC Groningen en zweert trouw aan Vitesse

'Groningen was veel beter. Na rust maakten we 1-1, maar kwam Groningen gelijk weer op voorsprong. Toen was het klaar. Wij kunnen heel moeilijk met tegenslagen omgaan', aldus Bosz voor de camera's van FOX Sports. Die opmerking van de trainer was opvallend, want na de 1-0 nederlaag in Groningen van woensdag liet hij zich laatdunkend uit over het 'catenaccio-voetbal' van de groen-witten. Bovendien stelde hij zelfverzekerd dat Vitesse in eigen huis wel zou winnen van de noorderlingen. Zover kwam het dus bepaald niet.

Over zijn beslissing om zijn elftal in de afzondering van een trainingskamp voor te bereiden op de play-offs, heeft Bosz geen spijt. 'De afgelopen weken waren we echt slecht en ontbrak het geloof. Door ons af te zonderen hebben we geprobeerd om er nog één keer alles uit te persen. Dat is voor de helft gelukt. In Groningen waren we geweldig, maar vandaag niet.'

Ondergrens
Hoewel nu de teleurstelling overheerst, vindt Bosz dat er niet alleen negatief gesproken moet worden over dit seizoen. 'In de zomer vertrokken Wilfried Bony, Tomas Kalas en Marco van Ginkel. Een heel nieuw elftal heeft zich een compleet nieuwe speelwijze eigen gemaakt en het publiek vermaakt met aantrekkelijk voetbal.'

'In de eerste seizoenshelft waren de resultaten ook goed, maar na de winterstop zijn we te vaak door de ondergrens gezakt. Dat gebeurde in de eerste seizoenshelft nooit en daardoor draaiden we toen bovenin mee. Bovendien hielp het ook niet mee dat er toen onrust ontstond bovenin', verwees Bosz tot slot naar de consternatie rondom directeur Joost de Wit en ex-clubeigenaar Merab Jordania.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.