Vitesse boekt zwaarbevochten overwinning op Sparta

Thuis tegen Sparta Rotterdam heeft Vitesse een moeizame 2-0 overwinning geboekt. De gasten waren dicht bij de gelijkmaker, toen Wiljan Pluim in de slotfase het duel in het voordeel van Vitesse besliste.

De club uit Arnhem kwam goed uit de startblokken en creëerde de beste kansen. Pas in de 27ste minuut opende Lasse Nilsson de score namens Vitesse. Na een goede voorbereidende actie van Calvin Jong-A-Pin schoot de Zweed vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen.

In de tweede helft kreeg Nilsson opnieuw een goede kans, maar hij schoot over en verzuimde zo de 2-0 te maken. Vitesse kwam hierdoor in de problemen, want Sparta rook bloed. De bezoekers kregen goede kansen, maar ook Erik Falkenburg, Rydell Poepon en Darko Bodul waren niet scherp.

Net op het moment dat de gelijkmaker een kwestie van tijd leek te zijn, besliste Vitesse het duel. Invaller Wiljan Pluim schoot in de 89ste minuut op aangeven van Dalibor Stevanovic de 2-0 binnen, waardoor hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen bekroonde met een treffer.

Door de overwinning stijgt Vitesse naar de achtste plaats, met elf punten uit negen wedstrijden. Sparta blijft steken op de vijftiende plaats en moet vrezen dat het deze speelronde gepasseerd wordt door SC Heerenveen en Willem II.