VI's Speler van het EK: Gianluigi Buffon

Reacties

Na ieder EK-duel deelde VI rapportcijfers uit. Op basis daarvan is een ranglijst samengesteld van de beste spelers op dit EK. Gianluigi Buffon was dé beste in Frankrijk.

VI's Speler van het EK: Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon sneuvelde in de kwartfinale tegen Duitsland na strafschoppen, maar de doelman en de aanvoerder van Italië heeft toch een prijs overgehouden aan het EK in Frankrijk. De goalie is in de ogen van VI de beste man van Euro 2016.

Met zijn gemiddelde van 7,75 is de routinier ook de aanvoerder van het VI Elftal van het EK. Italië is sowieso goed vertegenwoordigd, want ook verdedigers Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en middenvelder Emanuele Giaccherini hebben op basis van hun beoordelingen een plek veroverd in het sterrenteam.

Opvallend genoeg zijn de finalisten karig bedeeld wat vertegenwoordiging betreft. De Franse topscorer Antoine Griezmann verdient met zijn gemiddelde (7,42) een uitverkiezing. Europees kampioen Raphaël Guerreiro is met een moyenne van een zeven de linksback van het VI Elftal van het EK.

Om in aanmerking te komen voor de titel Speler van het Toernooi dient een speler minimaal vier keer te zijn beoordeeld. Daarom kan de Kroaat Luka Modric met een gemiddelde van een acht de eretitel vergeten aangezien hij slechts drie keer in actie kwam op dit EK.

Speler van het Toernooi: top van het klassement
Positie Speler Land Gemiddeld cijfer
1. Gianluigi Buffon Italië 7,75
2. Thibaut Courtois België 7,50
3. Antoine Griezmann Frankrijk 7,42
4. Eden Hazard België 7,40
Aaron Ramsey Wales 7,40
6. Giorgi Chiellini Italië 7,38
7. Gareth Bale Wales 7,33
8. Leonardo Bonucci Italië 7,30
9. Toni Kroos Duitsland 7,25
Emanuele Giaccherini Italië 7,25
Darijo Srna Kroatië 7,25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.