'Vincent Tan zal niet zo heel veel veranderen bij Kortrijk'

Reacties

KV Kortrijk kwam begin deze week in handen van Vincent Tan, de excentrieke miljardair uit Maleisië (foto). Gelijktijdig brak de crisis los bij de Belgische club, aangezien trainer Yves Vanderhaeghe – ondanks recente contractverlenging – zijn vertrek naar KV Oostende bekendmaakte. De Nederlandse Kortrijk-middenvelder Robert Klaasen wacht af.

'Vincent Tan zal niet zo heel veel veranderen bij Kortrijk'

Woensdagochtend bij de eerste training na twee vrije dagen bleef het rustig. De spelers hadden geen last van boze supportersacties. Vincent Tan, die Kortrijk voor vijf miljoen euro heeft overgenomen, is tevens eigenaar van Cardiff City en het Bosnische FK Sarajevo, terwijl hij ook een aandeel heeft in Los Angeles Galaxy. Vooral in Cardiff zorgde de geldschieter voor opschudding door de clubkleuren aan te passen (van blauw naar rood) en voor spelers te kiezen met zijn lievelingscijfer acht in hun geboortedatum.

'Bij Kortrijk zal er met de komst van de nieuwe eigenaar niet heel veel gaan veranderen', vermoedt middenvelder Robert Klaasen in gesprek met Voetbal International. 'In ieder geval zal de selectie niet ingrijpend veranderen, dat is ook niet bij Cardiff gebeurd. Maar verder heeft niemand bij ons echt een idee wat er precies gaat gebeuren. Volgende week donderdag zou Tan naar Kortrijk komen voor een kennismaking.'

Ambitie
De 21-jarige Amsterdammer, in de jeugd spelend voor Ajax en Feyenoord en nadien uitkomend in het tweede elftal van AZ, bekent dat in de kleedkamer aanvankelijk een beetje lacherig werd gereageerd op de overname. Vanwege de verhalen die vanuit het inmiddels in het Championship actieve Cardiff City overwaaiden.

'Kortrijk voetbalt al in het rood', reageert Klaasen, eerder dit seizoen met KV Kortrijk nog enige tijd goed voor de tweede plaats in de Eerste Klasse. 'Maar serieus, ik denk dat de club er wel baat bij heeft. Op dit moment zijn de mogelijkheden beperkt. Een goede investeerder maakt meer mogelijk voor bijvoorbeeld trainingskampen en ook het aantrekken van goede voetballers. Volgens mij is de ambitie nu ook om ieder jaar mee te doen om Europees voetbal en ook wat te doen aan het stadion.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.