Geen kerstgedachte bij Tan: 'Cardiff City blijft rood'

Reacties

Bij clubeigenaar Vincent Tan van Cardiff City is er niet bepaald sprake van een kerstgedachte. Hij heeft de fans van de club gewaarschuwd dat protesten tegen het huidige shirt en logo geen enkel effect zullen hebben.

Geen kerstgedachte bij Tan: 'Cardiff City blijft rood'

Tan besloot in 2012 dat Cardiff voortaan in een rood shirt moest gaan spelen, hoewel de club al meer dan een eeuw in het blauw speelde. Ook het logo werd aangepast. Die beslissingen leidden tot woede bij veel fans, die uit protest nog altijd in de oude, blauwe shirts naar het stadion komen. Deze week benadrukten de supportersgroepen nog maar eens dat één van de doelen voor het nieuwe jaar is de oude kleuren en logo te laten terugkeren.

De Maleisische eigenaar heeft nu tegenover Sky Sports laten weten dat iedere actie van de fans verspilde moeite is. 'Ik zou ze willen zeggen: door protesten verander ik niet van gedachten', aldus de weinig hoopvolle boodschap van Tan. 'Cardiff City blijft rood. Ik hoop dat de fans goed nadenken en de ploeg blijven steunen, zodat we zo snel mogelijk weer terug naar de Premier League kunnen.'

De ploeg uit Wales degradeerde vorig seizoen uit de hoogste Engelse competitie en staat een niveau lager nu elfde. Maar in het blauw zien de supporters hun favorieten voorlopig niet voetballen, op welk niveau dan ook. 'Toen ik investeerde in de club heb ik beloofd dat ik honderd miljoen pond (bijna 130 miljoen euro, red.) in de club zou steken, mits er rode shirts en een rode draak in het logo kwamen', legt Tan uit. Achteraf moet men dus niet zeuren, vindt hij.

'De draak is immers het symbool van Wales... Destijds ging iedereen daarmee akkoord, dus ben ik mijn belofte nagekomen. Ik heb zelfs meer dan honderd miljoen geïnvesteerd. Als de mensen nu gaan protesteren, dan houden zij zich niet bepaald aan hún deel van de afspraak, toch?', stelt hij een retorische vraag. 'Mensen moeten niet vergeten dat we in 2013 dankzij mijn geld zijn gepromoveerd naar de Premier League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.