Villarreal zit Real Madrid op hielen door simpele zege

Villarreal is thuis tegen Levante voor de dertiende keer op rij ongeslagen gebleven in de Primera División, waar het nu Real Madrid tot op twee punten genaderd is. Levante bleek kansloos in El Madrigal: 3-0.

Drie dagen na het 1-1 gelijkspel tegen Napoli, waarmee de Italiaanse topclub werd uitgeschakeld in de Europa League, kwam Villarreal ook in de competitie goed voor de dag. De ploeg van trainer Marcelino verloor sinds 29 november geen wedstrijd meer in de Primera División en ook Levante kon geen vuist maken tegen de Submarino amarillo.

De bezoekers hadden met Giuseppe Rossi, die tussen 2007 en 2012 furore maakte bij Villarreal, nog wel een speciaal wapen in de voorhoede staan, maar ook de Italiaanse spits kon een kansloze nederlaag niet verhinderen. Al voor rust nam de thuisploeg afstand via doelpunten van Léo Baptistão en Samu Castillejo. Na de hervatting maakte Adrián na een snelle uitbraak aan de laatste spanning een einde: 3-0.

Na 56 minuten moest Levante door met tien man na een tweede gele kaart voor aanvoerder David Navarro, maar Villarreal verzuimde die overtalsituatie uit te buiten. Toch doet de nummer vier van Spanje met de 3-0 zege goede zaken op de ranglijst, want Real Madrid, dat derde staat, heeft nog maar twee punten voorsprong. Levante blijft negentiende en moet nog altijd vrezen voor degradatie.