Villarreal wijst PSV de weg met remise tegen Atlético

Reacties

Atlético Madrid is er niet in geslaagd tegen Villarreal vertrouwen te tanken in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen PSV. De subtopper hield in Vicente Calderon stand (0-0), waardoor de verschillen in de Spaanse titelstrijd in het voordeel van koploper Barcelona groeien.

Villarreal wijst PSV de weg met remise tegen Atlético

Antoine Griezmann (foto) is dit seizoen in aanvallend opzicht de grote man bij Atlético, maar de Fransman is momenteel niet in topvorm. De 24-jarige aanvaller maakte dit seizoen twaalf competitietreffers, maar staat inmiddels al even droog in de Primera División. Hij scoorde in zijn laatste vier duels in La Liga niet en ook zondagavond bleef hij droog staan. De linkspoot kreeg misschien wel de beste kans van de wedstrijd, maar kopte voorlangs uit een voorzet van Juanfran. Na een uur haalde Diego Simeone zijn sterspeler naar de kant. Griezmann kreeg rust in aanloop naar het bezoek aan PSV.

Dat de Eindhovenaren met Atlético een defensief ijzersterke tegenstander treffen, blijkt wel uit de statistieken. De Madrilenen kregen in de competitie nog maar elf goals tegen. Dat ook de defensieve linie van Los Colchoneros zwakke punten kent, liet Villarreal zien. De bezoekers troefden de achterhoede, waarin de geschorste José Giménez ontbrak, op snelheid af bij een kans van Cédric Bakambu. De Congolees was niet meer te achterhalen voor Gabi, maar verzuimde kalm te blijven oog in oog met doelman Jan Oblak. Zo stond het halverwege de tweede helft nog altijd 0-0.

Simeone bracht Luciano Vietto binnen de lijnen in de hoop dat de invaller zijn oude kameraden pijn kon doen. De Argentijn kwam de voorbije zomer voor twintig miljoen euro over van Villarreal, maar weet in de Spaanse hoofdstad nog niet te imponeren. Dertien competitieoptredens leverden één treffer op en ook tegen de huidige nummer vier van de ranglijst was de behendige aanvaller niet trefzeker. Wetende dat Fernando Torres vorige week pas zijn vierde goal van het seizoen liet aantekenen, zal de productiviteit van zijn aanvallers Simeone zorgen baren. De coach zag Jackson Martínez de voorbije transferperiode naar Guangzhou Evergrande verkassen.

Een extra pinchhitter was tegen Villarreal geen overbodige luxe geweest, want de gele brigade hield stand. De equipe van trainer Marcelino maakt al het hele seizoen indruk in Spanje en bracht Atlético door het doelpuntloze gelijkspel schade toe in de titelstrijd. Nummer drie Real Madrid speelde gelijk op bezoek bij Málaga (1-1). De achterstand van Atlético op lijstaanvoerder Barcelona bedraagt na de remise acht punten. Het maakt het belang van de Champions League voor Atlético wellicht des te groter. Op weg naar Europees succes vormt PSV de eerstvolgende horde. De eerste confrontatie in de achtste finale staat woensdag in Eindhoven op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.