Villa krijgt vrijstelling na blessures keepers

Aston Villa hoeft niet te wachten tot de transfermarkt op 1 januari 2007 heropent om een nieuwe doelman aan te trekken. De club uit Birmingham heeft vrijstelling gekregen omdat de eerste twee keepers zijn uitgeschakeld.

Villa krijgt vrijstelling na blessures keepers

Maandag tegen Sheffield United moest Stuart Taylor (foto) met een knieblessure van het veld worden gedragen. De 25-jarige doelman onderging inmiddels een operatie en is enkele weken niet inzetbaar. Dat lot was ook al eerste keeper Thomas Sørensen beschoren.

De enige fitte sluitpost in de selectie van Villa is Robert Olejnik. De twintigjarige keeper moet zijn debuut in het eerste elftal nog maken. Vanwege die onervarenheid wil de club een gelouterde keeper huren. Belangrijkste kandidaat is de Hongaar Gabor Király van Crystal Palace.

'Ik kan niet geloven dat dit juist moet gebeuren op het moment dat ik een kans krijg in het eerste elftal', reageerde Taylor teleurgesteld op zijn uitschakeling. 'De blessure van Thomas bood mij de kans om te laten zien wat ik kan, maar het mag blijkbaar niet zo zijn.'

Bekijk hier al onze video's