Vilhena: 'We weten dat we allemaal kunnen voetballen'

Feyenoord heeft nog één zege nodig om zich te verzekeren van Europees voetbal komend seizoen, maar Tonny Vilhena wil zich niet alleen richten op de eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker. Donderdag werd AZ na een uitstekende eerste helft met 3-1 verslagen.

'We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we zo door moesten gaan en alles eruit moesten halen. Maar het begin van de tweede helft viel een beetje tegen', refereerde Vilhena aan de vroege gelijkmaker van Markus Henriksen. 'Ik denk echter dat we het daarna weer goed hebben opgepakt. En het heeft voor ons ook goed uitgepakt.'

De middenvelder beseft dat Feyenoord het zich onnodig lastig had gemaakt. Voor rust hadden de Rotterdammers al afstand moeten nemen. 'We kregen een paar goede kansen via Eljero Elia en Karim El Ahmadi. Als je die maakt, staat het 3-0. Dan zit de wedstrijd op slot', vervolgde Vilhena tegenover FOX Sports.

De overwinning op AZ zorgde voor grote opluchting bij Feyenoord. 'Ik denk dat je iedere wedstrijd wel met druk te maken hebt. We zijn als team achter elkaar gaan staan. We weten dat we allemaal kunnen voetballen, alleen lukte dat elke keer niet. Dat je nu twee keer op rij wint is alleen maar mooi.'

Feyenoord richt zich vanaf nu niet alleen op de eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi, die het seizoen kan redden. 'We moeten die finale eerst nog maar spelen. We spelen ook nog in de competitie, daarin staan we derde. Zondag spelen we thuis tegen SC Cambuur. Dus daar kunnen we ook goede zaken doen.'