Vilanova reëel na nederlaag: 'Sociedad dwong het af'

Tito Vilanova weet na een half jaar wat het is om een competitieduel te verliezen. De trainer van Barcelona verloor voor het eerst dit seizoen in de Primera División bij Real Sociedad (3-2).

Na afloop was Vilanova teleurgesteld, maar realistisch. 'Ik moet Sociedad feliciteren met een uitstekende prestatie', aldus de oefenmeester. 'De winst hebben ze helemaal zelf afgedwongen. Het lag meer aan het goede spel van Sociedad dan aan het slechte spel van ons.'

Barcelona had de wedstrijd in de eerste helft volledig onder controle en liep door doelpunten van Lionel Messi en Pedro uit naar 0-2. 'We hadden een goede kans op 0-3, maar kwamen niet tot scoren. De rode kaart die Gerard Piqué vervolgens vroeg in de tweede helft kreeg heeft het ons moeilijk gemaakt', stelde Vilanova.

De trainer van Barcelona zag Piqué in de eerste helft geel krijgen nadat hij een vrije trap blokkeerde. Vilanova had hem nog gewaarschuwd. 'In de rust heb ik nog tegen hem gezegd dat zijn eerstvolgende overtreding een rode kaart zou gaan betekenen. Ik heb deze wedstrijd wel 200 overtredingen gezien als die Piqué maakte in de tweede helft. Maar ja, het was wel terecht geel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.