Vijftienjarige Ødegaard krijgt ook kans in EK-kwalificatie

Reacties

Het interlandoptreden van Martin Ødegaard tegen de Verenigde Arabische Emiraten (0-0) is allerminst een proefballon gebleken, bondscoach Per-Mathias Høgmo heeft het vijftienjarige talent nu ook opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van Noorwegen met Malta en Bulgarije.

Vijftienjarige Ødegaard krijgt ook kans in EK-kwalificatie

Het nieuws dat Ødegaard eind augustus in de oefeninterland tegen de VAE al op zo'n jonge leeftijd zou debuteren voor de Noorse nationale ploeg ging destijds de hele wereld over. Toch mocht de groeibriljant van Strømsgodset IF daarna niet aan het grote werk ruiken tegen Engeland  (0-1) en Italië (0-2). In plaats daarvan speelde hij tegen Jong Portugal.

Een maand later is Ødegaard echter terug bij de nationale ploeg, ditmaal voor het serieuze werk. Høgmo benadrukte de balvaardige middenvelder te gaan gebruiken. Zelfs een basisplaats behoort tot de mogelijkheden. 'Martin is gelijkwaardig aan de rest van de selectie. Dat verdient hij op basis van zijn prestaties. Hij heeft laten zien volwassen te zijn en heeft over langere periodes zijn kwaliteiten getoond.'

Barcelona
Ødegaard is bij zijn club inmiddels een volwaardige basisspeler. Hij was tot nu toe goed voor drie goals en zes assists in achttien competitieduels en heeft de aandacht getrokken van diverse Europese topclubs. Zo zouden scouts van Barcelona en Bayern München al op de tribune hebben gezeten van het Marienlyst Stadion in Drammen.

De toekomst van het Noorse voetbal ziet er daarom rooskleurig uit, zeker omdat zich met Cardiff City-aanvaller Mats Møller Dæhli nog een ander groot talent aandient. De negentienjarige vleugelspeler speelde al zes interlands. Høgmo schuwt niet om de jongelingen allebei te laten spelen. 'Daar is in het elftal zeker ruimte voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.