Supertalent Ødegaard jongste Noorse international ooit

Reacties

Martin Ødegaard is na het gelijkspel in de vriendschappelijke interland tegen de Arabische Emiraten (0-0) met vijftien jaar en 253 dagen de jongste debutant ooit in het nationale team van Noorwegen. De 'Noorse Messi' stond woensdagavond direct in de basisopstelling van bondscoach Per-Mathias Høgmo en maakte het duel in Stavanger vol.

Supertalent Ødegaard jongste Noorse international ooit

Daarmee is hij de jongste international in de geschiedenis van zijn land. Ødegaard neemt het ruim honderd jaar oude record over van Tormod Kjellsen (vijftien jaar en 351 dagen), die in 1910 debuteerde.

Ondanks zijn leeftijd heeft de keuzeheer van de Noren alle vertrouwen in de jongeling. 'Ik heb vóór het seizoen al gezegd dat hij als een komeet zou binnenkomen en de jongste international in de historie kon worden', zei Høgmo na het selecteren van de aanvallende middenvelder van Strømsgodset IF.

De grote belofte heeft pas vijftien wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij drie keer trefzeker was, op zijn naam staan. Maar over belangstelling heeft Ødegaard geen klagen. Naar verluidt zijn er meer dan dertig clubs in Europa die zijn ontwikkeling met extra belangstelling volgen.

In dat kader kan de vriendschappelijk interland van 3 september in Londen tegen Engeland weleens interessant worden. Nu Ødegaard zijn debuut heeft gemaakt in het team van bondscoach Høgmo, zou een optreden op het heilige gras van Wembley straks zomaar een volgend hoofdstuk kunnen zijn in het spannende jongensboek van het megatalent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.