Viergever: 'Gênant dat het PSV-publiek dat zingt'

Nick Viergever heeft na de 1-0 nederlaag van Ajax op bezoek bij PSV uitgehaald naar de supporters van de Eindhovenaren. Die zongen tijdens en na afloop van de wedstrijd 'Helemaal niets in Amsterdam'.

Viergever benadrukte dat de PSV-fans Ajax daarmee absoluut niet raken en dat zij beter eens naar de prestaties van hun eigen ploeg dit seizoen kunnen kijken. 'Ik vind het meer gênant voor PSV zelf dat het PSV-publiek dat gaan zingen, terwijl hun eigen club voor de titel hoort te strijden. Ik vind dat eerder kenmerkend voor het PSV-publiek dan voor ons. Wij laten hier de titel liggen, maar zij zijn vanaf de winterstop eigenlijk al kansloos. Dan vinden ze het leuk dat wij het niet redden, maar ik denk dat het PSV-publiek beter naar zichzelf kan kijken dan naar ons.'

De nederlaag in Eindhoven kwam hard aan bij Ajax. 'De koppies moeten nu omhoog, want we hebben nog wat moois met de halve finale in de Europa League tegen Olympique Lyon. We hebben nu tien dagen om toe te leven naar die wedstrijd. We moeten deze nederlaag een plek geven en goed herstellen van deze zware periode, zodat we weer het Ajax kunnen laten zien dat we al heel lang laten zien.'

Toch werd zondag ook weer duidelijk dat Ajax het vaak lastig heeft tegen tegenstanders die er een fysieke wedstrijd van maken. 'We moeten van deze nederlaag leren', aldus Viergever in gesprek met Ajax TV. 'Als een tegenstander eens iets anders doet, moeten we daarop kunnen anticiperen. Dat lukte nu pas na rust en dan loop je 45 minuten achter de feiten aan.'