Vieira begint trainersloopbaan bij club van Lampard en Pirlo

Reacties

Patrick Vieira is de nieuwe trainer van New York City FC. De Franse oud-international krijgt bij de satellietclub van zijn eigenlijke werkgever Manchester City als debuterende coach meteen vedettes als Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa onder zijn hoede.

Vieira begint trainersloopbaan bij club van Lampard en Pirlo

New York City was op zoek naar een nieuwe trainer nadat vorige week Jason Kreis was ontslagen. Vieira is een week later tot opvolger benoemd van de 42-jarige Amerikaan, die de club naar een zeventiende plaats leidde in de Major League Soccer, het hoogste niveau van de Verenigde Staten. De 39-jarige Fransman tekent een contract voor drie jaar.

Vieira deed na zijn afscheid als speler in 2011 bij Manchester City ervaring op in de jeugdopleiding. Sinds 2013 was de voormalige speler van City, AC Milan, Arsenal en Internazionale trainer van het Elite Development Squad. In New York moet Vieira juist leiding geven aan de maar iets jongere Lampard (37) en Pirlo (36) en de 33-jarige Villa.

Man City-directeur Brian Marwood denkt dat Vieira geknipt is voor die taak. 'Patrick is een speciaal individu en een zeldzaam talent. Hij is de ultieme leider en tegelijkertijd de ultieme teamspeler. Zijn tijd in Manchester laat zien dat hij slaagt in alles wat hij doet. Ik weet zeker dat hij zal gedijen bij New York City FC.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.