Manchester City houdt oogje in het zeil in Leeuwarden

Reacties

Een delegatie van Manchester City bekeek afgelopen zaterdag de verrichtingen van Jack Byrne. De negentienjarige Ier wordt door SC Cambuur gehuurd van de Citizens. Volgens Byrne was de aanwezigheid van de Engelsen een teken dat ze hem niet vergeten.

Manchester City houdt oogje in het zeil in Leeuwarden

De middenvelder maakte in het duel met FC Twente (0-0) wegens gekwakkel met zijn fysiek afgelopen weekend pas zijn competitiedebuut voor SC Cambuur. De City-huurling deed een uur mee en kon trainer Henk de Jong wel bekoren.

Byrne kwam naar eigen zeggen op advies van voormalig Arsenal-ster Patrick Vieira naar Nederland. 'Patrick is trainer bij City en vertelde dat de Nederlandse voetbalstijl me wel zou liggen', vertelt Byrne in gesprek met Voetbal International.

'De club had goede ervaringen met Albert Rusnák. De Eredivisie past mij beter dan het fysieke spel op het tweede of derde niveau van Engeland. Dit is een goede competitie om mezelf verder te ontwikkelen.' Dat de clubleiding afgelopen zaterdag speciaal voor hem op de tribune zat, ziet Byrne als een teken dat ze hem niet afschrijven. 'Het is moeilijk om aan te geven of ik ooit het eerste van City haal', aldus de Ier. 'Maar feit is dat ze me niet zomaar vergeten. Ik ga er alles aan doen om een betere speler te worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.