VI Vandaag: volledig in het teken van de transferdeadline

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: volledig in het teken van de transferdeadline

  1. Transferdeadline nadert

Het transfergeweld zal maandag 2 februari voor een laatste keer losbarsten. Op de slotdag van de Europese transferdeadline volgt Voetbal International het nieuws rond de Nederlandse clubs én de internationale topclubs op de voet. Via de app, Facebook, Twitter en VI.nl houden we u op de hoogte van het laatste transfernieuws.

Gaat Ajax zoals trainer Frank de Boer al aangaf inderdaad geen versterkingen meer halen? Haalt PSV nog een aanvaller? Vertrekt Tonny Vilhena naar Southampton of blijft hij bij Feyenoord? Heeft het uiterst bedrijvige NAC Breda nog meer verrassingen in petto? Dat en meer vandaag op VI.nl

Zoals te doen gebruikelijk houden we gedurende de dag ook een overzicht bij van de last-minute-transfers in binnen- en buitenland. Tevens zullen we gedurende de dag ons transferoverzicht per Eredivisieclub aanvullen, zodat u in één oogopslag kunt zien welke versterkingen de gang naar de Eredivisie maakten en wie we in het vervolg moeten gaan missen.

Om helemaal niets te missen kunt u vanaf 8.00 uur terecht op VI.nl waar we in een liveblog de laatste ontwikkelingen op transfergebied in binnen- en buitenland bijhouden.

  1. Twingste speelronde doorslaggevend?

Uiteraard kijken we ook terug op de twintigste speelronde in de Eredivisie, die mogelijk de boeken in zal gaan als de speelronde waarin Ajax definitief afstand deed van de titel. Behalve de gebruikelijke fototerugblik zullen ook de nodige VI-verslaggevers vertellen wat zij dit weekend in de Nederlandse stadions zagen.

Ajax ging zondag pijnlijk onderuit in Arnhem met 1-0. Komen er inderdaad geen versterkingen meer naar Amsterdam?
Ajax ging zondag pijnlijk onderuit in Arnhem met 1-0. Komen er inderdaad geen versterkingen meer naar Amsterdam?
  1. Voorbereiden op midweekse Eredivisie-speelronde

Er wordt niet alleen achterom gekeken. Zo staat bij de Eredivisieclubs de maandag al weer in het teken van de volgende wedstrijd. Dinsdag hervat de Eredivisie met het begin van een midweekse speelronde en staan de duels Go Ahead Eagles - Excelsior (18.30 uur) en NAC Breda - PSV (20.45 uur) op het programma. PSV-clubwatcher Thijs Slegers zal zodoende verslag doen van de voorbereidende persconferentie in Eindhoven.

Bekijk hier welke duels er vandaag en de komende dagen in Europa worden gespeeld.

Phillip Cocu: op koers voor de titel. Maandag gaat de blik op het uitduel van dinsdag met NAC Breda, dat uitermate actief is op de transfermarkt.
Phillip Cocu: op koers voor de titel. Maandag gaat de blik op het uitduel van dinsdag met NAC Breda, dat uitermate actief is op de transfermarkt.
  1. Op 2 februari in... 1998

Precies zeventien jaar geleden vertelt Phillip Cocu, op dat moment 27 jaar oud, dat hij na het seizoen 1997/98 transfervrij zal overstappen naar Barcelona. De multifunctionele middenvelder staat ook in de belangstelling van Internazionale, maar kiest voor Camp Nou. Hij verklaart die keuze op een speciaal belegde persconferentie als volgt. 'Vooral omdat het een mooie, goede club is en omdat er een trainer zit onder wie ik ook weleens wil trainen.' De trainer over wie hij het heeft is Louis van Gaal.

Tussen 1998 en 2004 zou Cocu vervolgens uitgroeien tot een uiterst gewaardeerde kracht van Barcelona, voordat hij in 2004 terugkeert bij PSV.

Inmiddels is Cocu bezig aan een heel nieuw hoofdstuk, maar is Eindhoven nog steeds zijn thuis. Hij ligt op koers om voor het eerst in zijn trainersloopbaan kampioen te worden. PSV heeft negen punten voorsprong op naaste rivaal Ajax. Bij Barcelona zwaait Louis van Gaal allang de scepter niet meer, maar is een voormalige ploeggenoot van Cocu – Luis Enrique – de baas. Van Gaal is na zijn succes met het Nederlands elftal op het voorbije WK neergestreken bij Manchester United.

Phillip Cocu in de zomer van 1998. Ruim vier maanden na zijn aankondiging voor Barcelona te kiezen volgt zijn presentatie in Camp Nou.
Phillip Cocu in de zomer van 1998. Ruim vier maanden na zijn aankondiging voor Barcelona te kiezen volgt zijn presentatie in Camp Nou.
  1. Jarig

Gerard Piqué - voetballer Barcelona (1987)
Erik ten Hag - trainer beloftenploeg Bayern München (1970)
Ivan Perisic - aanvaller VfL Wolfsburg (1989)
Oleguer - voormalig verdediger van Ajax en Barcelona (1980)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.