VI Vandaag: de 'day after' en duels Bayern, PSV en United

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: de 'day after' en duels Bayern, PSV en United

  1. Terugblik op de transferdeadline

De transferdeadline is achter de rug en dus is het tijd om terug te blikken op de meest opmerkelijke overgangen van de afgelopen periode. VI.nl staat vandaag voor een groot deel in het teken van de 'day after'.

Hoeveel is er verhandeld in binnen- en buitenland? Welke transfers vonden op het allerlaatste moment toch geen doorgang? Wat waren de grootste transfers van deze winter? Welke clubs deden goede zaken en welke clubs juist niet?

De verschillende clubwatchers komen ook aan het woord over de versterkingen die de Nederlandse clubs haalden.

  1. Midweekse speelronde in de Eredivisie

Midweeks wordt in Nederland de 21ste speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Vanavond krijgt Go Ahead Eagles bezoek van Excelsior, waarin de thuisclub uit Deventer goede zaken kan doen in de strijd tegen degradatie. Koploper PSV hoopt op bezoek bij NAC Breda zijn achtste overwinning op rij in de Eredivisie te boeken.

Vorig seizoen verloren de Eindhovenaren met 2-1 bij NAC Breda, waar Kees Kwakman beide doelpunten voor zijn rekening nam. Maar het PSV van dit seizoen is niet te vergelijken met dat van de voorbije jaargang. Als de ploeg van trainer Phillip Cocu vandaag wint, heeft zij evenveel zeges als tijdens het hele vorige seizoen.

  1. Van Gaal en Robben in actie

In het buitenland speelt het Bayern München van Arjen Robben het uitduel met Schalke 04, waar de geschorste Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt. Vrijdag ging de koploper nog hard onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg (4-1). In de vierde ronde van de strijd om de FA Cup krijgt manager Louis van Gaal met Manchester United bezoek van Cambridge United. Ook in Italië is er bekervoetbal: AS Roma, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, ontvangt Fiorentina.

Bekijk hier welke duels er vandaag en de komende dagen in Europa worden gespeeld.

  1. Op 3 februari in... 2004

Vandaag exact elf jaar geleden deed AZ uitstekende zaken. De Alkmaarders haalden Kew Jaliens, Joris Mathijsen en Tarik Sektioui transfervrij op bij Willem II. De maand ervoor haalde AZ al aanvoerder Denny Landzaat op in Tilburg. En naast het viertal hebben ook trainer Co Adriaanse en technisch directeur Martin van Geel een achtergrond bij Willem II.

Die laatste kan niet veel met het verwijt dat hij zijn oude club leegrooft. 'Wij begeven ons op de transfervrije markt, waar iedereen zich op kan begeven, en hebben goed en snel zaken kunnen doen', aldus Van Geel, inmiddels werkzaam bij Feyenoord. 'Met de komst van de drie spelers wordt onze ambitie, een vaste plaats in de subtop én structureel meedoen voor Europees voetbal, vorm gegeven.'

De van Willem II afkomstige spelers presteren allemaal uitstekend in Alkmaar: in dienst van AZ groeien Jaliens, Landzaat en Mathijsen uit tot international.

  1. Jarig

Ernie Brandts - trainer FC Dordrecht (1956)
Joan Capdevila - Lierse SK (1978)
George Ogararu - voormalige speler Ajax (1980)
Slobodan Rajkovic - Hamburger SV (1989)
Aurelio Vidmar - voormalige speler Feyenoord (1967)
Gregory van der Wiel - Paris Saint-Germain (1988)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.