VI Seizoengids: wordt Kik de opvolger van Abe?

Kik Pierie is een bijzondere naam. Voor een bijzondere jongen. Hij is de allereerste voetballer in de VI Seizoengids wiens geboortejaar begint met 20 in plaats van 19.

VI Seizoengids: wordt Kik de opvolger van Abe?

De verdediger van SC Heerenveen werd op 20 juli 2000 geboren in Boston en is daarmee met afstand de jongste speler in de nieuwste editie van de Voetbalbijbel, die nu in de winkels ligt en ook via de VI Webshop is te bestellen. Dirk Kuijt is op twee dagen na exact twintig jaar ouder dan het nieuwe Friese fenomeen.

Pierie verwierf de voorbije jaren al een hoop faam in zijn provincie. Hij begon nog als C1-junior van SC Heerenveen aan het seizoen 2014/15, dat hij als A1-speler afsloot. Begin juli van dit jaar maakte hij tegen Drachtster Boys zijn officieuze debuut in het eerste elftal, toen hij dus nog zestien moest worden. En nu staat hij als lid van de A-selectie van SC Heerenveen in de VI Seizoengids. Het gaat wel heel erg snel, besefte hij ook zelf in gesprek met Heerenveen TV. 'Hier kon ik vijf jaar geleden alleen maar van dromen. Nou ja, vijf jaar geleden, eh, twee jaar geleden... Dat ik hier nu mag staan is een droom.'

De vliegende start van Pierie doet in veel denken aan die van de grootste Friese voetballegende aller tijden. Abe Lenstra maakte ook al op zijn vijftiende zijn debuut in Heerenveen 1 en had eveneens (een) talentvolle broer(s). Jan Lenstra kwam uit voor de club met het bijzondere shirt, zoals Stijn en Take dat als jeugdspelers ook ooit hopen te doen. De grote vraag is nu of Pierie zijn illustere voorganger in het vervolg van zijn carrière zal kunnen bijbenen. Hij gaat er in elk geval wel voor: 'Mijn doel is het halen van de wereldtop.'

De VI Seizoengids is het meest volledige bewaarnummer voor een seizoen topvoetbal in Nederland. Van de clubs uit de Eredivisie en Jupiler League bevat deze gids alle benodigde informatie: selecties, spelerspaspoorten, opstellingen, clubhistorie en -gegevens, teamfoto's en programma's. Daarnaast is er een volledige evenementenagenda voor de jaargang 2016/17, wordt er vooruitgeblikt door de VI Clubwatchers op het nieuwe seizoen en is er de voorspelling van prominenten. Bij de VI Seizoengids krijg je dit jaar ook gratis een cd met de grootste voetbalhits, die is samengesteld door de lezers van VI en de luisteraars van Radio 10.

Bekijk hier al onze video's