VI Opinie: wie moet de nieuwe spits van Oranje worden?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de spitspositie in het Nederlands elftal.

VI Opinie: wie moet de nieuwe spits van Oranje worden?

Wie moet de nieuwe spits van Oranje worden? Dat is een van de vragen die in de nieuwe VI behandeld wordt. Verslaggevers Freek Jansen en Martijn Krabbendam deden een rondvraag bij diverse kenners en tekenden daarbij vijf opties op.

Door het mislopen van het EK moet Oranje zich de komende weken behelpen met oefenduels. EK-deelnemers Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni) zijn de tegenstanders voor de Oranje-internationals, die aanstaande zondag al samenkomen. Vervolgens zal naar het Portugese Lagos worden afgereisd voor een trainingskamp.

Voor bondscoach Danny Blind, die deze week zijn definitieve selectie zal bekendmaken, begint de kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland op 6 september 2016 in Zweden. Behalve de Zweden moet Nederland ook de strijd aan gaan met Wit-Rusland, Frankrijk, Luxemburg en Bulgarije.

Wie moet de nieuwe nummer 9 van Oranje worden? Breekt de periode van Luuk de Jong, Vincent Janssen of Bas Dost aan? Of moet Blind toch weer een beroep doen op Van Persie en Huntelaar, die nu even niet meer in beeld zijn? Of moet toch iemand anders dé aanvalsleider van Oranje gaan worden? Stem en praat mee! Veel plezier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.