Blind klopt bij Roma aan voor Oranje-rentree Strootman

Reacties

Nu Kevin Strootman ritme opdoet bij AS Roma, is een rentree bij het Nederlands elftal ook aanstaande. Bondscoach Danny Blind neemt contact op met de nummer drie van de Serie A om een oproep te bespreken.

Blind klopt bij Roma aan voor Oranje-rentree Strootman

Strootman speelde zaterdagavond ruim een uur mee in de uitwedstrijd tegen AC Milan (1-3). Het was voor de derde achtereenvolgende keer dat de 26-jarige middenvelder in actie kwam in een competitieduel. 'Strootman deed het in de eerste helft erg goed, maar had het daarna fysiek lastiger', aldus trainer Luciano Spalletti over de Nederlander, die ruim een jaar aan de kant stond met een knieblessure.

Door de fysieke problemen kwam Strootman in maart 2014 voor het laatst in actie voor Oranje, maar er gloort hoop. 'Kevin heeft een vervelende, nare periode achter de rug. De club moet ook een gevoel hebben bij het spelen van interlands. Ik ben wel van plan dat idee te opperen. Na deze uitzending zal ik contact opnemen', zegt Blind zondagochtend bij De Tafel van Kees.

Eind maart was de middenvelder volgens de keuzeheer al dicht bij een rentree bij de nationale selectie. 'Ik heb hem na zijn eerste wedstrijd van het seizoen in februari gesproken en toen vertelde hij me dat hij zo snel mogelijk meer zou spelen. Dan was hij misschien wel beschikbaar geweest voor de interlands in maart, maar die wedstrijd bij Roma heeft toen geen vervolg gekregen.'

Strootman ontbrak begin deze maand in de voorselectie van Blind voor de komende interlandperiode. Op 27 mei speelt Oranje vriendschappelijk tegen Ierland, waarna op 1 en 4 juni oefenduels met Polen en Oostenrijk op het programma staan. Op zondag 22 mei vertrekken de internationals naar Portugal voor een trainingskamp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.