Nederlands elftal moet van Katwijk naar Zeist verhuizen

Reacties

De KNVB wil dat het Nederlands elftal vanaf het najaar van 2017 niet langer traint in Katwijk, maar in de gloednieuwe campus van de voetbalbond in Zeist.

Nederlands elftal moet van Katwijk naar Zeist verhuizen

Oranje bereidt zich al sinds jaar en dag voor op interlands op het hoofdveld van amateurclub Quick Boys en overnacht dan in Hotel Huis ter Duin en het nabijgelegen Noordwijk. Daar moet verandering in komen nu de KNVB in september een ultramodern sport- en opleidingscentrum, compleet met hotel, opent en zo aansluiting hoopt te houden met de mondiale toplanden.

'De vrouwen gaan er al trainen in de aanloop naar het EK', vertelde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen dinsdag tegen het ANP. 'Jong Oranje gaat dat ook doen als ze het EK halen, hetzelfde geldt voor een aantal nationale jeugdteams. Op die manier halen we de kinderziektes eruit en ik denk dat het grote Nederlands elftal dan in het najaar van 2017 naar Zeist kan.'

Tegen die tijd is er al een stuk meer duidelijkheid over de WK-kansen van Oranje. Het keurkorps van bondscoach Danny Blind neemt het in de kwalificatiereeks voor de mondiale eindronde van 2018 op tegen Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Alleen de nummer één van Poule A plaatst zich rechtstreeks, de acht beste nummers twee spelen play-offs. Op 6 september is Zweden de eerste opponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.