VI Opinie: wie is de allerbeste van 2014?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar 2014.

VI Opinie: wie is de allerbeste van 2014?

In Zürich heeft maandag vanaf 18.30 uur de uitreiking plaats van de FIFA Ballon d'Or (Gouden Bal), de verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar 2014. Lionel Messi (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern München) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) zijn de kandidaten voor de prestigieuze prijs.

Maar wie is volgens jullie de allerbeste? Moet de winnaar, zoals sommige prominenten uit de voetballerij vinden, afkomstig zijn uit de succesvolle ploeg van wereldkampioen Duitsland? Of gaat het opnieuw tussen Ronaldo, die dit seizoen weer het ene record na het andere record breekt bij Real Madrid, en zijn eeuwige rivaal Messi? De kleine Argentijn was afgelopen zomer verliezend finalist op het WK en sinds kort ook all-time topscorer van de Champions League.

Ronaldo beschikt volgens velen over de beste papieren. De Portugees was in 2014 goed voor liefst 61 doelpunten en 21 assists in zestig officiële wedstrijden voor club en land en veroverde in mei de Champions League met De Koninklijke. Maar... Ronaldo was praktisch onzichtbaar tijdens het afgelopen WK. Portugal strandde in de groepsfase en Ronaldo was alleen in de laatste groepswedstrijd tegen Ghana (2-1 overwinning) trefzeker.

In hoeverre telt het WK in Brazilië mee volgens jullie? Datzelfde geldt voor de verkiezing voor de Beste Trainer van het Jaar. Carlo Ancelotti won met Real Madrid de Champions League, de tiende in de clubhistorie, Diego Simeone werd kampioen met Atlético Madrid en hield de grootmachten Barcelona en Real Madrid onder zich, terwijl Joachim Löw de wereldtitel won met Duitsland. Welke prestatie spreekt het meest tot de verbeelding?

Arjen Robben en voormalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal vielen op het laatste moment af in de race om de Gouden Bal en de titel van Beste Trainer van het Jaar. Daarentegen is landgenoot Robin van Persie nog wel kanshebber voor een fraaie prijs. Zijn prachtige en doeltreffende zweefkopbal tegen Spanje (de 1-1, het werd 5-1) hoort bij de drie laatste genomineerden voor de FIFA Puskás Award voor mooiste doelpunt van het jaar. Kan hij dan tóch nog voor een Nederlandse prijs gaan zorgen?

De vraag is: wie moet de Gouden Bal winnen? Is Joachim Löw de beste trainer of gaat jullie voorkeur naar Ancelotti of Simeone? En tot slot Van Persie. Is zijn treffer de mooiste van het jaar? Kortom, log in je met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.