Cristiano Ronaldo troeft Neuer af, nieuwe penalty-variant

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cristiano Ronaldo troeft Neuer af, nieuwe penalty-variant

'Ik heb de laatste dagen veel experts aan het woord gezien. Iedereen lijkt het er wel over eens dat Cristiano Ronaldo gaat winnen. En, als ik eerlijk ben, ben ik daar zelf ook bang voor.'
• Aan het woord is Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München. Hij denkt dat Manuel Neuer, die in 2014 namens Bayern en Duitsland uitstekend presteerde, het uiteindelijk zal afleggen tegen Cristiano Ronaldo in de strijd om de Gouden Bal. Deze wordt maandagavond in Zürich uitgereikt. Lionel Messi is de derde kanshebber. (DPA)

• We kennen natuurlijk allemaal de fameuze strafschop van Johan Cruijff en Jesper Olsen, maar bij Rochdale kunnen ze er ook wat van. Ian Henderson schoot een panenka op de lat, maar door een handigheidje stelde hij Peter Vincenti in staat om zijn fout goed te maken tijdens het uitduel met Bradford (1-2).

• Voorafgaand aan het thuisduel met Southampton was manager Louis van Gaal van Manchester United blij verrast, want slechts één speler (Ashley Young, red.) was geblesseerd.

'Ik zou hem graag zien spelen bij Boca Juniors.'
• James Rodríguez heeft veel indruk gemaakt op Diego Maradona, die in de Colombiaan van Real Madrid de beste speler van Latijns-Amerika ziet. De aanvallende middenvelder zou wat Maradona betreft dus best voor diens grote liefde Boca Juniors mogen spelen. (Telesur)

Wat doe je als je op 38-jarige leeftijd met twee doelpunten een 2-0 achterstand tegen aartsrivaal Lazio ongedaan maakt? AS Roma-vedette Francesco Totti gaf het antwoord: een selfie maken.

'Cerci kwam ons gedag zeggen in de kleedkamer en ik heb hem gezegd: Beste Alessio, je bent een idioot, omdat je Torino hebt verlaten'
• Torino-voorzitter Urbano Cairo was uitgesproken over Alessio Cerci, die afgelopen zomer Torino verliet voor Atlético Madrid en zaterdag op huurbasis namens AC Milan weer tegen zijn oude club speelde. 'Hij zei dat ik gelijk had. We waren aan het dollen.' (Mediaset Premium)

• Voor Huddersfield-verdediger Joel Lynch leverde het uitduel met Watford het hoogtepunt in zijn carrière op. De 27-jarige mandekker scoorde op fraaie wijze met een omhaal, zie onderstaand filmpje vanaf 54 seconden.

De eerste competitiewedstrijd van Alan Pardew als manager van Crystal Palace leverde zaterdag tegen Tottenham Hotspur een verrassende 2-1 zege op. De oefenmeester had een opmerkelijke verklaring voor de overwinning. 'In de rust had ik het idee dat we een non-conformistische speler nodig hadden, daarom liet ik Adlène Guédioura invallen. Dat heeft ons geholpen.'

Internazionale-verdediger Marco Andreolli heeft met onderstaande actie geen punten gescoord bij zijn trainer Roberto Mancini, die onderuit ging toen Andreolli de bal tegen hem op schoot. Overigens reageerde Mancini sportief op de actie. 'Ik hoopte de bal tegen te houden, maar hij raakte me recht in het gezicht. In principe ben ik in orde, dus er is weinig aan de hand.'

'Ik vond niet dat hij het slecht deed bij Barcelona en hij heeft Ajax geholpen kampioen te worden. Zo slecht was hij daar dus ook niet.'
Stoke City-manager Mark Hughes is blij met Bojan en prijst de Spaanse aanvaller vrijwel wekelijks de hemel in. Hij geeft ook zijn oordeel over de periode van Bojan bij Ajax, maar het is nog maar de vraag of ze in Amsterdam zijn analyse delen.

'Alle trainers willen de beste spelers in de wereld trainen, daar hoort Mario Balotelli ook bij.'
Bij AC Milan werkte Massimiliano Allegri met redelijk veel succes samen met Balotelli en de Italiaanse trainer wil hem in de toekomst graag nog eens onder zijn hoede nemen. 'Maar Balotelli is een speler van Liverpool en ik denk dat hij zich eerst bezig moet houden met het goed spelen, opofferen en alles geven. Dan kan hij iedereen laten zien wat een belangrijke speler hij is.' (Tuttosport)

In Duitsland vragen verdedigers zich al jaren af hoe ze Arjen Robben moeten afstoppen. Onderstaand verkeersbord kan mogelijk uitkomst bieden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.