VI Opinie: voor wie moet Hiddink kiezen bij Oranje?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de opstelling van het Nederlands elftal, dat zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije speelt.

VI Opinie: voor wie moet Hiddink kiezen bij Oranje?

Het Nederlands elftal wacht zaterdag wederom een cruciaal duel. Oranje en bondscoach Guus Hiddink moeten het in de wedstrijd tegen Turkije - net als in het oefenduel van dinsdag met Spanje - doen zonder vedettes Arjen Robben en Robin van Persie: beide spelers zijn geblesseerd. Hiddink zal dus moeten puzzelen.

Wie moeten er volgens jullie voorin spelen? Klaas-Jan Huntelaar lijkt zeker van de spitspositie, of moet daar toch Bas Dost staan? Of misschien zelfs Luuk de Jong, die het bij PSV zo goed doet? Doet Hiddink er misschien goed aan om met twee spitsen te beginnen, of is dat meer iets voor in geval van nood?

Aan de andere kant van het veld is Jasper Cillessen onder de lat al een tijdje de onbetwiste nummer één, maar verdient Kenneth Vermeer of Tim Krul niet een kans? Hoe moet de defensie van Hiddink er bovendien uitzien? Jetro Willems en Daley Blind kunnen allebei als linksback spelen, al kan laatstgenoemde ook op het middenveld uit de voeten. Daar lijken Wesley Sneijder en Nigel de Jong ook te gaan spelen, dus loopt Blind in dat geval niet Jordy Clasie voor de voeten? Genoeg voer voor discussie dus.

Voor wie moet Hiddink zaterdag in de Arena kiezen? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.