Turken terug naar historische grond voor clash met Oranje

Reacties

De Turkse nationale ploeg bereidt zich in Duitsland voor op de cruciale ontmoeting met het Nederlands elftal. De selectie van bondscoach Fatih Terim is maandagmiddag uit Istanbul vertrokken voor een vijfdaags trainingskamp gericht op het sleutelduel in de Amsterdam Arena.

Turken terug naar historische grond voor clash met Oranje

De gekozen locatie, het bij Bielefeld gelegen Marienfeld, zal bij veel spelers herinneringen oproepen. Het is de plek waar de Turken zich zeven jaar geleden voorbereidden op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Een toernooi waar het land zichzelf en de voetbalwereld verraste met wonderbaarlijke, late ontsnappingen. Pas in de halve finale tegen Duitsland kwam aan het avontuur een einde. Ook toen stond Fatih Terim voor de groep.

Het gevoel van saamhorigheid en succes dat het Turkse elftal destijds kenmerkte hoopt de 61-jarige Terim deze dagen opnieuw aan te wakkeren. Dat Colin Kazim-Richards (foto) na jaren weer een oproep kreeg, is daarom niet toevallig. Net als zes andere spelers maakte de spits deel uit van de groep comeback kids die het EK van 2008 kleur gaven. Philipp Lahm versperde uiteindelijk de weg naar de EK-finale in Wenen.

De onderliggende boodschap van de bewuste EK-zomer is een krachtige, weet Terim. Hij zag toen een elftal aan het werk dat tot de laatste seconde geloof bleef houden in een goede afloop. Hij wil zijn spelers doen geloven dat Amsterdam de stad kan zijn waar de opmars naar Parijs vorm kan krijgen. Zaterdagavond rond half elf zal duidelijk zijn of de Turkse Back-to-the-Future-trip zinvol is geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.