Terim waarschuwt Oranje: 'Turkije nu beter in vorm'

Reacties

Fatih Terim (61) beseft dat het EK-kwalificatieduel met Oranje van volgende week zaterdag cruciaal is. De Turkse bondscoach waarschuwt daarbij het Nederlands elftal.

Terim waarschuwt Oranje: 'Turkije nu beter in vorm'

De Turken bezetten met slechts vier punten de vierde plek in Groep A van de EK-kwalificatiecampagne. Achter het na vier duels nog schadevrije Tsjechië en nummer twee IJsland (negen punten) volgt Oranje als nummer drie met maar twee punten meer dan de formatie van Terim.

'Ik denk voor Turkije nog net iets meer', antwoordt Terim op de website van Ons Oranje, een kanaal van de KNVB, op de vraag voor welke van de twee ploegen het duel van zaterdag belangrijker is. 'Dat is nu eenmaal zo, gezien het feit dat we slecht van start zijn gegaan in deze kwalificatiereeks en achter op schema lopen. Nederland is ook wat minder begonnen, maar gezien de huidige stand van zaken is dit duel voor ons nog net iets crucialer.'

Terim meent dat zijn selectie er beter voor staat dan bij de start van de EK-kwalificatiecyclus. 'Zowel fysiek als uit oogpunt van concentratie zijn onze internationals nu in een betere conditie dan vorig jaar. De tweede seizoenshelft is alweer een maand of twee, drie in volle gang en iedereen zit dus volop en middenin de Turkse en – gedeeltelijk – ook Europese competities. In al die jaren heb ik ervaren dat onze spelers hierdoor nu beter in vorm zijn, vooral in het genoemde fysieke opzicht.'

De kans dat de Turken zich nog bij de eerste twee scharen en zo een direct EK-ticket afdwingen, is klein. 'Onze kansen op kwalificatie lijken kleiner dan die van onze concurrenten. Maar toch: als coach die al vaak heeft mogen ervaren dat in het voetbal werkelijk alles mogelijk is, kan ik wel stellen dat we er alles aan gaan doen wat nu nodig is. Ook al is de uitdaging inmiddels nóg groter geworden. Alles staat bij ons in het teken om weer op een EK en WK present te zijn', besluit de ervaren Terim.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.