VI Opinie: voor welke aanvallers moet Blind kiezen?

Reacties

Nog twaalf dagen en dan vervolgt het Nederlands elftal de WK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Veel voorgeselecteerde aanvallers gaven afgelopen weekend alvast hun visitekaartje af. Een prangende vraag resteert: wie moeten bij Oranje de voorhoede vormen?

VI Opinie: voor welke aanvallers moet Blind kiezen?

Bondscoach Danny Blind heeft waarschijnlijk met een goed humeur naar de wedstrijden van zijn internationals gekeken afgelopen weekend. Veel aanvallers die hij vorige week opnam in zijn voorselectie lieten zich van hun beste kant zien, uitgerekend in de week dat Blind zijn definitieve keurkorps bekendmaakt.

Het begon zaterdagavond al met de vierklapper van Bas Dost namens Sporting Lissabon. De spits is de eerste speler in zeven jaar die in een wedstrijd in de Portugese competitie vier keer doel treft. Luuk de Jong was op zijn beurt weer eens belangrijk voor PSV door te scoren tegen Go Ahead Eagles (1-3).

Vincent Janssen reageerde zondag op de optredens van zijn concurrenten door eindelijk weer eens van zich te laten horen. De spits van Tottenham Hotspur maakte als invaller in het FA Cup-duel met Millwall (6-0) zijn eerste velddoelpunt in dienst van de Londenaren.

In Frankrijk vestigde Memphis Depay alle aandacht op zich met een magistraal doelpunt vanaf de middenlijn. Zijn twee treffers tegen Toulouse lieten nog maar eens zien dat de bij Manchester United mislukte aanvaller bij Olympique Lyon is opgebloeid.

Bij Bayern München zorgde Arjen Robben voor een assist bij de 3-0 van Robert Lewandowski tegen Eintracht Frankfurt. Jeremain Lens (Fenerbahçe) en Quincy Promes (Spartak Moskou) scoorden weliswaar niet, maar maakten wel de hele wedstrijd vol en boekten een zege met hun club. Steven Berghuis speelde daarnaast 83 minuten mee met Feyenoord, dat in De Kuip AZ overklaste (5-2).

Wesley Sneijder was de laatste weken niet topfit en ontbrak zodoende in de voorselectie van Oranje, maar de smaakmaker van Galatasaray speelde tegen Gençlerbirligi (3-2 winst) als invaller weer twintig minuten mee. Blind gebruikte de 126-voudig international al eens eerder als hangende buitenspeler en dus lijkt Sneijder ook nu weer een optie voor de voorhoede, mits hij deel uitmaakt van de definitieve selectie.

Welke aanvallers moet bondscoach Danny Blind opnemen in zijn definitieve selectie? Log in op je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.