VI Opinie: PSV zet in Arnhem grote stap naar de landstitel

Reacties

PSV hervatte zaterdag de Eredivisie met een nipte 1-0 overwinning op bezoek bij Vitesse. Hoewel een dag daarvoor Ajax ook won van FC Groningen (2-0) zou de overwinning in Arnhem zomaar eens een cruciale kunnen blijken in het verdere verloop van de titelstrijd.

VI Opinie: PSV zet in Arnhem grote stap naar de landstitel

De zege op Vitesse betekende immers niet alleen dat de Eindhovense koploper in de laatste elf Eredivisie-duels nog altijd slechts twee punten liet liggen, maar ook dat de ploeg van trainer Phillip Cocu voor het eerst sinds 22 februari weer de nul hield in een competitieduel op vreemde bodem. Destijds won de ploeg van trainer Phillip Cocu met 2-0 van NEC.

PSV heeft de komende weken weliswaar ook nog de uitduels met SC Cambuur, NAC Breda en AZ voor de boeg, maar de kans dat Ajax de voorsprong van vier punten verkleint in diezelfde periode lijkt met een serie wedstrijden tegen Feyenoord (thuis), Vitesse (uit), AZ (thuis), Go Ahead Eagles (uit) en FC Twente (thuis) uiterst gering.

Mochten de Amsterdammers ondanks het zware programma gelijke tred houden in de resterende duels in januari en februari, dan breekt vanaf maart een interessante periode aan. Op 1 maart gaat Ajax op bezoek bij PSV, dat op 22 maart bovendien nog afreist naar De Kuip en twee weken later uit tegen FC Twente speelt.

Aan jullie de taak in de glazen bol te kijken: is de overwinning van PSV op Vitesse inderdaad een voorbode voor de landstitel, of gaat Ajax net als de voorgaande seizoenen weer een succesvolle inhaalrace zetten? Of mengen zich misschien nog wel andere clubs in de titelstrijd?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.