VI Opinie: moet Oranje eerste plaats uit hoofd zetten?

Reacties

Nederland heeft maandag een flinke tegenvaller moeten incasseren in de jacht op een WK-ticket. Maar is een tweede plaats, en daarmee de play-offs, niet het hoogst haalbare?

VI Opinie: moet Oranje eerste plaats uit hoofd zetten?

Oranje heeft weer kleur op de wangen gekregen in deze interlandperiode. Het enthousiasme en het vertoonde spel hebben de donkere wolk van negativisme verdreven. De spelers stralen weer vertrouwen uit met dat ene doel voor ogen: het WK in 2018.

'We zetten niets uit ons hoofd, maar het wordt natuurlijk lastig om eerste te worden', zei aanvoerder Kevin Strootman. Want of de zon ook daadwerkelijk doorbreekt is de vraag. Natuurlijk was de arbitrage in de eerste drie WK-kwalificatieduels Oranje niet gunstig gezind. Maar Nederland kon tegen Frankrijk weinig afdwingen en ook op de wedstrijd tegen Wit-Rusland was wel iets aan te merken.

De vraag is of Nederland wel voldoende kwaliteiten herbergt om daadwerkelijk een gooi te doen naar de groepswinst en daarmee een direct startbewijs. Of moeten bondscoach Danny Blind en zijn spelers zich richten op de tweede plaats, die waarschijnlijk in een play-off de kans biedt een WK-ticket te veroveren?

Moet Oranje de eerste plaats uit het hoofd zetten? Login met je VI-account en praat mee.

Stand Groep A
Frankrijk 3-7 (5-1)
Zweden 3-7 (5-1)
Nederland 3-4 (5-3)
Bulgarije 3-3 (5-10)
Wit-Rusland 3-2 (2-5)
Luxemburg 3-1 (4-6)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.