VI Opinie: moet KNVB koers wijzigen bij vertrek Hiddink?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Guus Hiddink, die maandag opnieuw zinspeelde op een vertrek bij Oranje.

VI Opinie: moet KNVB koers wijzigen bij vertrek Hiddink?

De twijfels over de toekomst van Hiddink bij het Nederlands elftal zijn na zijn uitspraken in De Telegraaf weer toegenomen. Eind vorig jaar ontstond er ook al veel commotie over de positie van de bondscoach, toen hij rondom de thuiswedstrijd tegen Letland stelde bij een nederlaag te vertrekken en ook na de 6-0 zege schimmig deed over zijn toekomst. Na de 2-0 zege in Riga, waardoor Oranje nog altijd derde staat in de EK-kwalificatiereeks, gebeurt dat nu opnieuw.

Als de bondscoach van Oranje deze zomer daadwerkelijk besluit te vertrekken, schuift de KNVB assistent Danny Blind naar voren. Bij de aanstelling van Hiddink werd al bekend dat Blind na het EK 2016 de nieuwe bondscoach zou worden. De voormalige hoofdcoach van Ajax treedt al meer op de voorgrond en er zou volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen daarom weinig veranderen met Hiddink op de achtergrond in een rol als supervisor.

De vraag is of dat wel de oplossing is voor dit Nederlands elftal? Blind heeft in dienst van de KNVB inmiddels weliswaar al drie jaar ervaring als rechterhand van Louis van Gaal en nu Hiddink, maar heeft als eindverantwoordelijke alleen één seizoen bij Ajax gewerkt: in het seizoen 2005/06, toen de Amsterdammers als vierde eindigden in de Eredivisie en zich via de play-offs nog wel voor de Champions League plaatsten.

Moet de KNVB inderdaad vasthouden aan de ingezette koers als Hiddink besluit zijn taken een jaar eerder dan gepland neer te leggen, of is het tijd voor verandering? En wie moet Oranje dan naar het EK in Frankrijk leiden? Frank de Boer en Ronald Koeman zijn voorbestemd ooit bondscoach te worden, maar hebben nog langlopende contracten bij hun clubs Ajax en Southampton. Of loopt er een andere geschikte kandidaat rond, die wel meteen beschikbaar is?

Log in met je VI-account en geef jouw mening over de situatie bij Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.