Van Hanegem: 'Guus, maak deze klus gewoon af'

Reacties

De kans is groot dat Guus Hiddink spoedig een stap terug doet, maar als het aan Willem van Hanegem ligt maakt de Achterhoeker zijn klus als bondscoach van het Nederlands elftal gewoon af.

Van Hanegem: 'Guus, maak deze klus gewoon af'

'Oranje kan beter dan het nu laat zien. Het kan niet zo zijn dat de spelers in een jaar tijd het voetballen zijn verleerd', aldus Van Hanegem in het AD. 'We moeten alleen niet meer terugblikken op een jaar geleden toen we Spanje met 5-1 hadden verslagen. We weten allemaal hoe die zege tot stand kwam, het had in de eerste helft ook mis kunnen gaan.'

Nederland werd onder leiding van Louis van Gaal uiteindelijk derde tijdens het WK. Die vorm wist Oranje onder leiding van zijn opvolger Guus Hiddink niet door te trekken. Afgelopen vrijdag won Oranje met moeite van Letland (0-2) en staat de ploeg op een teleurstellende derde plaats in de kwalificatiereeks voor het EK in 2016. 'Maar je ziet het ook bij wereldkampioen Duitsland, dat zaterdag bedroevend speelde tegen Gibraltar. Na een WK kan zoiets gebeuren'.

'Ik vind dus niet dat Guus Hiddink deze zomer moet stoppen. Maak die klus gewoon af', is de duidelijke boodschap van De Kromme. 'Bovendien heb je geen garantie dat het onder Danny Blind wel gaat lopen.' Van Hanegem is het dus duidelijk niet eens met de mogelijke plannen van Hiddink om deze zomer een stap terug te doen.

De bondscoach zou dan vervroegd worden opgevolgd door zijn assistent Blind. Een plan waar de KNVB zich ook in kan vinden. 'Ik heb mijn ideeën over een rol als senior-bondscoach', aldus Hiddink tegen De Telegraaf. 'Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen. Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.