VI Opinie: is positie Van Oostveen nog houdbaar?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over het Nederlands elftal, dat zondag ook in Turkije (3-0 verlies) een wanprestatie leverde.

VI Opinie: is positie Van Oostveen nog houdbaar?

Danny Blind kent een bijzonder valse start als bondscoach. Na een 0-1 verlies bij zijn debuut in De Arena tegen IJsland was Turkije zondag in Konya met 3-0 te sterk, waardoor een klein wonder nodig is om alsnog deelname aan het EK van 2016 af te dwingen.

Dat roept veel vragen op over het functioneren van KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Hij lijkt binnen een jaar namelijk twee keer een foute keuze te hebben gemaakt bij het aanstellen van een bondscoach. Guus Hiddink vertrok immers na een jaar al via de achterdeur en Blind presteert vooralsnog eveneens dramatisch.

'Deze technische staf bezorgt mij een goed gevoel, maar deze zomer heeft mij ook gemengde gevoelens opgeleverd', aldus Van Oostveen bij de presentatie van Blind. 'Ik herhaal de woorden van Danny: alleen het EK telt. Dat is hem wel toevertrouwd. Iedereen die met hem werkt of heeft gewerkt is enthousiast over zijn trainerskwaliteiten.'

Moet Van Oostveen zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor de teloorgang van Oranje? En wat is de rol van technisch manager Jelle Goes (links op foto naast Van Oostveen)? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.