VI Opinie: hoe moet het verder met Feyenoord?

Reacties

Ook in de strijd om de KNVB-beker ging het mis voor Feyenoord. Na de slechte start in de competitie en de Europa League is het bekerseizoen al vroeg ten einde, maar veel belangrijker: krijgt trainer Fred Rutten Feyenoord het nog op de rit?

VI Opinie: hoe moet het verder met Feyenoord?

Rutten volgde afgelopen zomer de succesvolle Ronald Koeman op als trainer van Feyenoord. De start onder leiding van 51-jarige oefenmeester is uiterst teleurstellend: van de laatste negen duels wonnen de Rotterdammers er maar één. Woensdagavond in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles (2-0) verloor Feyenoord voor de vierde keer op rij.

De Rotterdammers raakten deze zomer met Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat vier belangrijke krachten kwijt, terwijl Jens Toornstra, Kenneth Vermeer, Colin Kazim-Richards en Bilal Basaçikoglu werden aangetrokken. Maar is de selectie wel in balans en kunnen de nieuwkomers het gemis van het viertal opvangen?

Met name het vertrek van aanvalsleider Pellè laat zich voelen. In de laatste vijf wedstrijden scoorde Feyenoord slechts één keer. Na de nederlaag van woensdag moet Feyenoord zaterdag weer op bezoek bij Go Ahead Eagles, dit keer voor de competitie. Daarna speelt de club uit Rotterdam-Zuid drie keer in De Kuip tegen achtereenvolgens FC Groningen, Standard Luik (Europa League) en hekkensluiter Heracles Almelo.

Of die wedstrijden uitkomst gaan bieden voor het zwalkende Feyenoord is voorlopig afwachten, al spreken de resultaten van dit seizoen in eigen huis niet in het voordeel van Rutten. Feyenoord wist dit seizoen nog niet één keer te winnen in eigen huis (V4, G1).

Van Geel
En wat te denken van de stilte van technisch directeur Martin van Geel, die een maand geleden nog riep dat Feyenoord om de titel mee moest kunnen doen. Moet hij niet openlijk zijn steun voor Rutten uitspreken, in plaats van opvallend genoeg zijn kaken op elkaar te houden?

Laat jouw licht schijnen op de huidige gang van zaken in De Kuip! Wat kan Rutten succes brengen? Login je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.