Zorgen voor Rutten: dramatische cijfers Feyenoord

Reacties

Op bezoek bij Go Ahead Eagles ging het opnieuw mis voor Feyenoord, dat bezig is aan een dramatische reeks. Van de laatste negen duels wonnen de Rotterdammers er maar één.

Zorgen voor Rutten: dramatische cijfers Feyenoord

Fred Rutten volgde afgelopen zomer Ronald Koeman op, die drie jaar lang erg succesvol was als trainer van Feyenoord. Maar de start is dit seizoen uiterst teleurstellend: van de eerste elf wedstrijden verloor Feyenoord er liefst zes. Woensdagavond in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi zelfs al voor de vierde keer op rij.

Daardoor wachten de Rotterdammers al vijf duels op een overwinning, want voor de nederlagen tegen achtereenvolgens Willem II (1-2), Sevilla (2-0), Ajax (0-1) en Go Ahead Eagles (2-0) speelde Feyenoord gelijk op bezoek bij FC Twente.

Na het duel in Enschede was Rutten erg tevreden over het spel van zijn ploeg. 'Deze lijn moeten we doortrekken. Onderdelen van ons voetbal spraken me heel erg aan.' Ondanks de 0-0 maakte Rutten zich geen zorgen over de gemiste kansen. 'De kansen gaan er uiteindelijk echt wel in. We hebben genoeg scorend vermogen in ons team.'

Maar juist de improductiviteit van Feyenoord valt op. Tijdens de laatste vijf wedstrijden scoorde de ploeg van Rutten slechts één keer. In totaal wacht de club uit Rotterdam al 285 minuten op een treffer.

Zaterdag krijgt Feyenoord de kans om een einde te maken een de dramatische reeks. Rutten en zijn ploeg gaan dan opnieuw op bezoek bij Go Ahead (aftrap 20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.