VI Opinie: hoe moet Blind absentie Sneijder ondervangen?

Reacties

Vanwege een hamstringblessure laat Wesley Sneijder maandag verstek gaan tijdens het uitduel van Oranje met Frankrijk. Hoe kan bondscoach Danny Blind zijn absentie het beste ondervangen?

VI Opinie: hoe moet Blind absentie Sneijder ondervangen?

Met Sneijder verliest Oranje een belangrijke speler, want op het eerste oog heeft Blind in zijn selectie geen speler met dezelfde kwaliteiten tot zijn beschikking. Het betekent dus dat hij een ander type speler op Sneijders plek moet laten spelen, of voor een andere tactiek moet kiezen.

Sneijder speelde in de eerste helft tegen Wit-Rusland (4-1) als hangende linksbuiten in een 4-3-3-systeem. Blind kan die tactiek intact houden door een andere middenvelder als 'valse' linksbuiten te laten acteren, zoals Davy Klaassen. Ook Davy Pröpper of Tonny Vilhena zouden die rol kunnen vervullen.

Een andere mogelijkheid is het aanpassen van de tactiek, ook vanwege de verwachte dreiging van Frankrijk. In dat geval zou Blind een pure linksbuiten kunnen opstellen, zoals Memphis Depay. Ook het verstevigen van het middenveld of de verdediging behoort tot de opties.

Hoe kan Blind de absentie van Sneijder volgens jou het beste ondervangen? Login met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.