VI Opinie: FIFA-verkiezingen moeten worden uitgesteld

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de FIFA-verkiezingen, die vrijdag op het programma staan.

VI Opinie: FIFA-verkiezingen moeten worden uitgesteld

Twee dagen daarvoor werden er meerdere functionarissen van de wereldvoetbalbond (FIFA) gearresteerd. Ze worden onder meer verdacht van corruptie bij de toewijzing van de WK's en bij de verkoop van televisierechten. De Zwitserse politie lichtte enkele hoge heren van de FIFA van hun bed in het Baur au Lac-hotel. Mogelijk worden de verdachten overgeleverd aan de Verenigde Staten.

Sepp Blatter, de huidige FIFA-voorzitter, werd niet gearresteerd. De 79-jarige Zwitser hoopt op zijn vijfde termijn als preses van de weredlvoetbalbond. Na het afhaken van Luis Figo en Michael van Praag is de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein de enige uitdager van Blatter, die volgens The New York Times niet geldt als verdachte. Al wordt het onderzoek wel gezien als een ernstige bedreiging voor zijn positie.

De stelling is dan ook: de verkiezingen van vrijdag kunnen onmogelijk doorgaan door de arrestatiegolf. Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.