VI Opinie: Feyenoord is overschat

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over Feyenoord. Is de ploeg van trainer Fred Rutten overschat?

VI Opinie: Feyenoord is overschat

Het zag er zo goed uit voor Feyenoord. Tot twee competitieduels geleden leken de Rotterdammers zich écht te gaan mengen in de titelrace. Een gelijkspel tegen AZ (2-2) en een verliespartij (4-3) in een fantastisch gevecht bij PSV later, zijn de perspectieven een stuk somberder. Feyenoord staat met nog één wedstrijd te spelen voor de winterstop (NAC Breda-uit) al twaalf punten achter op PSV en acht op Ajax.

Het verleidde trainer Fred Rutten woensdagavond al tot de uitspraak: 'Dan maar voor de tweede plaats gaan.' En dat terwijl technisch directeur Martin van Geel in september nog stelde dat Feyenoord moet meedoen om het kampioenschap.

Waar in de competitie de titel uit het zicht lijkt, is Feyenoord ook al uitgeschakeld in het bekertoernooi en wacht in de Europa League – waar de Rotterdammers imponeerden tegen onder meer Sevilla en Standard Luik – een loodzwaar tweeluik met AS Roma. Opvallend is dat de zo geroemde defensie van Feyenoord in de laatste drie competitieduels liefst acht goals tegen kreeg. Waar dat tegen Excelsior geen puntenverlies opleverde (2-5), gebeurde dat tegen AZ en PSV wel.

Rutten verdient uiteraard de complimenten voor het goede voetbal dat Feyenoord regelmatig tentoonspreidt en voor het inpassen van grote talenten als Terence Kongolo en Sven van Beek, maar hoe moeten de prestaties van het team worden gezien? Is de ploeg overschat en is een rol in de titelstrijd te hoog gegrepen? Wat zeggen de recente tegengoals over de ontwikkeling van beoogde Oranje-basisspelers als Kongolo en Van Beek? Gaat Feyenoord zich door een nieuwe inhaalrace, zoals wel vaker de laatste seizoenen, toch nog mengen in de strijd om de titel? Kortom, praat mee over de huidige staat van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.