VI Live: blik terug op een zinderende PSV-Feyenoord

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, dat vanavond volledig in het teken zal staan van de kraker tussen PSV en Feyenoord.

VI Live: blik terug op een zinderende PSV-Feyenoord

Hiermee is de VI Live voor vanavond afgesloten.

22.36 uur: EINDSTAND PSV - FEYENOORD 4-3
PSV wint in een spectaculaire topper van Feyenoord: 4-3. Luuk de Jong is met drie doelpunten de grote uitblinker aan de kant van de Eredivisie-koploper.

22.34 uur: GOAL PSV 4-3
PSV toont veerkracht, want diep in de extra speeltijd zorgt Memphis Depay voor de nieuwe voorsprong van de Eindhovenaren. Florian Jozefzoon blijft rustig en stelt zijn collega-aanvaller in staat om de 4-3 in een leeg doel te schuiven.

22.30 uur: GOAL FEYENOORD 3-3
Feyenoord komt kort voor tijd op gelijke hoogte in Eindhoven. Een voorzet van Tonny Vilhena wordt teruggekopt door Bilal Basaçikoglu, waarna Colin Kazim-Richards van dichtbij zijn zesde competitietreffer van het seizoen binnenknikt.

22.25 uur: FEYENOORD LIJKT OP
De Rotterdammers hebben nog ruim zeven minuten, maar de koek lijkt op. De eerste helft was Feyenoord de betere, maar inmiddels kan het geen echte vuist meer maken. Bilal Basaçikoglu was echter wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging naast. PSV is op deze manier op weg naar het winterkampioenschap.

22.14 uur: PSV JAAGT VERDER
Na de derde goal van Luuk de Jong is het PSV dat hard op zoek gaat naar de definitieve beslissing. Georginio Wijnaldum liet het al na om zijn oude ploeg pijn te doen: hij stiftte de bal over.

22.04 uur: GOAL PSV 3-2
Weer Luuk de Jong, weer met het hoofd! Nu zet hij zijn ploeg voor het eerst vanavond op voorsprong: 3-2. De wedstrijd leek wat in te zakken, maar het is inmiddels weer een geweldig schouwspel. En het duurt nog een klein half uur!

22.01 uur: GOAL PSV 2-2
En weer is het Luuk de Jong die het doet. Hij kopt een voorzet van Memphis Depay achter Kenneth Vermeer en brengt PSV voor de tweede keer op gelijke hoogte: 2-2-.

21.57 uur: VRIJE TRAP DEPAY HOOGTEPUNT NA RUST
Zo spectaculair als in de eerste helft is het na rust allemaal nog niet. Een vrije trap van Memphis Depay die in het zijnet verdwijnt is tien minuten na de pauze vooralsnog het meest opzienbarende moment.

21.46 uur: TWEEDE HELFT BEGONNEN
Laten we hopen dat de tweede helft net zo leuk is als de eerste. Nadat in Eindhoven in de rust afscheid is genomen van de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park, is die tweede helft nu begonnen.

21.31 uur: RUST IN EINDHOVEN, FEYENOORD LEIDT
Adempauze! Het is rust in Eindhoven. Door de eerste twee velddoelpunten die PSV in eigen huis moet incasseren sinds 13 april van dit jaar staat het met 1-2 achter tegen Feyenoord. Saillant detail: het laatste velddoelpunt dat een tegenstander van PSV maakte kwam destijds van… Feyenoord.

21.26 uur: GOAL FEYENOORD 1-2
Vlak voor rust neemt Feyenoord weer de leiding: 1-2. Een steekbal dwars door het centrum van Jordy Clasie bereikt Karim El Ahmadi, die raakschiet.

21.18 uur: DEPAY NU OOK GEVAARLIJK
En nu is het weer PSV dat een kans krijgt, Memphis Depay vindt de vuisten van Kenneth Vermeer en schiet even later via Jordy Clasie over. Het is vooralsnog een geweldigde voetbalavond!

21.14 uur: ZOET REDT OOK OP KOPBAL
Was het net Kenneth Vermeer, nu is het PSV-goalie Jeroen Zoet die knap redt. Hij tikt een kopbal van Colin Kazim-Richards over. Het spel golft op en neer.

21.11 uur: WIJNALDUM ZIET KOPBAL OP DE LAT GAAN
PSV neemt de regie in handen. Uit een vrije trap van Jetro Willems knikt Georginio Wijnaldum via de vingers van keeper Kenneth Vermeer tegen de lat, dat had de 2-1 kunnen zijn.

21.06 uur: GOAL PSV 1-1
De eerste de beste aanval van PSV die noemenswaardig is, gaat erin. Jetro Willems geeft de bal mee aan Georginio Wijnaldum, die Luuk de Jong bereikt. De spits schiet hard raak: 1-1. Het is alweer zijn achtste competitiegoal. Een heerlijk eerste kwart van dit duel!

21.02 uur: BOULAHROUZ LAAT KANS LIGGEN
Na goed doorgaan van Karim El Ahmadi op rechts, krijgt Khalid Boulahrouz de kans op de 0-2. Zijn inzet gaat echter hoog over. Feyenoord is ontegenzeggelijk de betere in de eerste twintig minuten.

20.58 uur: GOAL FEYENOORD 0-1
Elvis Manu omspeelt PSV-keeper Jeroen Zoet na een foutje achterin, en schuift raak. Jeffrey Bruma lijkt op de lijn nog redding te kunnen brengen, maar de bal glijdt over de lijn: 0-1.

20.46 uur: FEYENOORD VOOR HET EERST DREIGEND
Het eerste momentje van dreiging komt van Rotterdamse zijde, maar Karim El Ahmadi staat buitenspel. De harde knal van Colin Kazim-Richards in de rebound doet er dan ook niet toe.

20.45 uur: PSV TRAPT AF
Het is begonnen in Eindhoven, de thuisploeg heeft afgetrapt!

20.35 uur: COCU NIET HELEMAAL VERRAST
Tegenover FOX Sports zegt PSV-trainer Phillip Cocu dat hij niet zo verrast is door Wilkshire op de positie van rechtsbuiten. 'Dat was één van de mogelijkheden waar we in ons achterhoofd rekening mee hadden gehouden. Als Boëtius niet zou spelen, dan zou bijvoorbeeld een middenvelder op die plek een optie zijn. Wilkshire was ook een optie. Hij zal het anders invullen dan een échte buitenspeler.'

20.25 uur: RUTTEN LEGT KEUZES UIT
Feyenoord-coach Fred Rutten legt tegenover FOX Sports uit waarom Luke Wilkshire als rechtsbuiten speelt: 'Jean-Paul Boëtius kwam vanmiddag toen we al in Eindhoven waren naar me toe. Hij voelde zich niet lekker en het werd steeds erger. Ik wilde met hem starten omdat hij goed tussen de linies kan spelen. Toen ben ik gaan puzzelen en dacht ik: Wilkshire heeft bij mij bij FC Twente ook wel eens 'op 10' gespeeld. Ruben Schaken en Bilal Basacikoglu zijn typische rechtsbuitens en spelen in mijn optiek niet tussen de linies. Wilkshire kan dat wel, en dát wil ik. Ik wil variabel zijn.'

20.02 uur: FEYENOORD WIL HERHALING VORIG JAAR
De meest memorabele wedstrijd tussen PSV en Feyenoord van de afgelopen jaren, en misschien wel van de geschiedenis, was die van 24 oktober 2010. Toen gingen de Rotterdammers onder leiding van Mario Been met liefst 10-0 onderuit tegen het PSV van uitgerekend Fred Rutten, vanavond trainer van Feyenoord. Sinds die blamage won Feyenoord echter vijf van de zeven Eredivisieduels tussen beide ploegen, waaronder die van vorig seizoen in Eindhoven: 0-2.

19.53 uur: WILKSHIRE OP PAPIER AANVALLER
Trainer Fred Rutten moet bij Feyenoord flink wat schuiven en komt derhalve met een verrassende opstelling op de proppen. De verwachting was dat Karim El Ahmadi de geblesseerde Jens Toornstra zou vervangen als hangende rechtsbuiten, maar daar speelt nu verdediger Luke Wilkshire. Zodoende speelt Khalid Boulahrouz als rechtsback, al is het nog afwachten hoe het uiteindelijk 'staat' bij Feyenoord..

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Wilkshire, Kazim-Richards, Manu.

19.50 uur: COCU KIEST VOOR CONTROLEUR
Tegen FC Twente (2-0 winst) werd Adam Maher al na een uur gewisseld voor Jorrit Hendrix, tegen Feyenoord speelt laatsgenoemde vanaf het eerste fluitsignaal. Trainer Phillip Cocu opteert zodoende voor iets meer controle op het middenveld. De rest van de opstelling is ongewijzigd.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.