VI Opinie: dit Oranje had niet misstaan op het EK

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over het Nederlands elftal, dat indruk maakte op bezoek bij Oostenrijk (0-2).

VI Opinie: dit Oranje had niet misstaan op het EK

Voor de vierde vriendschappelijke interland op rij bleef Oranje ongeslagen. Na de overwinning op Engeland (1-2), bleef de ploeg van bondscoach Danny Blind ook tijdens de uitduels met Ierland (1-1), Polen (1-2) en nu ook Oostenrijk overeind. Daardoor tankte Nederland vertrouwen voor de start van de WK-kwalificatie in september.

In tegenstelling tot Oranje zijn Engeland, Ierland, Polen en Oostenrijk later deze maand wél actief in Frankrijk. Uitgerekend tijdens het eerste EK met 24 deelnemers ontbreekt Nederland, dat in de kwalificatie faalde en Tsjechië, IJsland en Turkije voor moest laten gaan. Maar Blind lijkt de weg naar boven inmiddels te hebben ingezet.

Zou Oranje, dat tijdens het WK van twee jaar geleden in Brazilië nog als derde eindigde, tijdens het EK een rol van betekenis hebben kunnen spelen? Of vertekenen de resultaten van de afgelopen duels? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.