Blind: 'Vincent Janssen is op dit moment eerste keus'

Reacties

Vincent Janssen is de nummer één spits van het Nederlands elftal. De aanvalsleider van AZ heeft de concurrentiestrijd met Luuk de Jong en Bas Dost in zijn voordeel beslist, bevestigde bondscoach Danny Blind zaterdag.

Blind: 'Vincent Janssen is op dit moment eerste keus'

'Ja, dat is duidelijk. Vincent is op dit moment de eerste keus', zei Blind voorafgaand aan de oefeninterland tegen Oostenrijk voor de camera van SBS6. Janssen was afgelopen woensdag nog trefzeker tegen Polen (1-2 winst). Het was zijn tweede doelpunt als international, nadat hij op Wembley tegen Engeland (1-2 winst) al had gescoord. Na de wedstrijd tegen Polen gaf Blind nog aan dat de keuze voor Janssen niet vaststond.

Kevin Strootman keert tegen Oostenrijk terug in de basis. 'Met Kevin hadden we na de eerste wedstrijd afgesproken dat hij in de tweede wedstrijd niet zou starten en nu wel.' Blind heeft een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Ierland (1-1) en Polen. 'Winst werkt altijd motiverend. Het zal zeker niet schaden. Ik vind dat we twee weken lang een goede indruk hebben gemaakt op de trainingen.'

'De uitvoering was niet altijd even goed, zeker niet tegen Ierland. Tegen Polen wel. We kunnen terugkijken op een goed trainingskamp en hopelijk sluiten we dat nu mooi af. Daarna kunnen de jongens van hun vakantie genieten', besloot Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.